Κακοκαιρία Elias: Πρώτη σύγκριση των βροχοπτώσεων με τον Daniel

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το meteo η κακοκαιρία Elias έπληξε περισσότερο την Εύβοια από ότι ο Daniel
Σε μία πρώτη σύγκριση των βροχοπτώσεων μεταξύ των δύο κακοκαιριών που σάρωσαν Θεσσαλία και Εύβοια προχωρά το meteo. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς φαίνεται πως η κακοκαιρία Elias έφερε επίσης μεγάλα ύψη βροχής ενώ επηρέασε περισσότερο την Εύβοια από ότι ο Daniel.

Συνολικά τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας Elias, αλλά η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Αναλυτικά η παρουσίαση των δεδομένων από το meteo
Η Θεσσαλία και η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Daniel Και Elias. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ύψη αυτά όπως τα κατέγραψαν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με στόχο μια πρώτη σύγκρισή τους.

Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία ενώ στην Εύβοια (με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή) τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias ήταν μεγαλύτερα.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ειδικοί δείχνουν ότι δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά σιγά ο μέσος όρος

Σε ότι αφορά τον σταθμό της πόλης του Βόλου, παρότι τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας Elias, η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Έτσι το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10) ενώ το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν 201.6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), μεγαλύτερο επομένως κατά περίπου 26%.

Αθροιστικά ύψη βροχής ανά περιοχή

Το ακραίο γίνεται μέσος όρος
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό. Έβρεξε δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια!

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ειδικοί δείχνουν ότι δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά σιγά ο μέσος όρος.

Ειδικότερα στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Λίγο λιγότεροι, δηλαδή 307 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στην κακοκαιρία Elias.

Οι τόνοι νερού ανά στρέμμα που έπεσαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel και την κακοκαιρία Elias

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Μη μπαίνετε στη θάλασσα” – Έκκληση του...

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δραματική έκκληση...

Καιρός: Ερχεται ζέστη και αφρικανική σκόνη –...

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα εκδόθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση...

“Μη μπαίνετε στη θάλασσα” – Έκκληση του...

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δραματική έκκληση...

Καιρός: Ερχεται ζέστη και αφρικανική σκόνη –...

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα εκδόθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε. Χανίων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής...

Ρέθυμνο:Ακυρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου τον Αύγουστο

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 01 Αυγούστου 2026 στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Χανίων

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Περιοχή του Φοινικόδασους Πρέβελη :Η πραγματική εικόνα της περιοχής μετά την πρόσφατη πυρκαγιά.

Αποστολή φωτογραφικού υλικού από την περιοχή του Φοινικόδασους Πρέβελη...