Καλαμάτα: Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

Το αεροσκάφος συνετρίβη περίπου στις 11 π.μ
Νεκρός ανασύρθηκε ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη νωρίτερα το πρωί, στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου T-2 της 120 ΠΕΑ το οποίο έπεσε κοντά στο πολεμικό αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, το θύμα είναι ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, ο οποίος φέρεται να μην πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.