Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο αντιπολεμικό δράμα «Θάψτε τους Νεκρούς» του Ίρβιν Σω, από την Θεατρική Ομάδα Καθηγητών του Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ)

Ημερομηνία:

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο αντιπολεμικό δράμα «Θάψτε τους Νεκρούς» του Ίρβιν Σω,

από την Θεατρική Ομάδα Καθηγητών του Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ)

Συνάδελφοι/ισσες και συμπολίτες/ισσες,

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου» της Περιφέρειας Κρήτης, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σας προσκαλεί στο αντιπολεμικό δράμα «Θάψτε τους Νεκρούς» του Ίρβιν Σω, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» στις 7,8 και 9 Ιουνίου και με ώρα έναρξης 21:00, που με μεγάλο μεράκι και περισσή αγάπη επιμελήθηκε και ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών του Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ). Μια αλληγορική θεατρική παράσταση, που από τη μέρα που γράφτηκε δεν έπαψε να παραμένει επίκαιρη.

Διαχρονικά, σε όλες τις περιόδους και τα γεωγραφικά πλάτη, ο πόλεμος ήταν παρών και κινούσε την αιματοβαμμένη ρόδα της Ιστορίας, με καύσιμο τους αμέτρητους απλούς ανθρώπους που θυσιάζονταν στον βωμό των συμφερόντων των ολίγων.

Θα περίμενε κανείς ότι η ραγδαία εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και τα μνημειώδη πολιτισμικά και επιστημονικά επιτεύγματα, που κατόρθωσε η ανθρωπότητα τους τελευταίους αιώνες, θα οδηγούσαν σε μια πανανθρώπινη συνειδητοποίηση των δεινών και της ματαιότητας του πολέμου και –τελικά – στην απαξίωση και τον αφανισμό του. Αντιθέτως, οι πόλεμοι όχι μονάχα δεν περιορίστηκαν, αλλά η κλιμάκωσή τους υπήρξε τερατώδης· οι άνθρωποι επινοούν διαρκώς ολοένα και πιο εξελιγμένους τρόπους και καινούργιες αφορμές για να αλληλοσκοτώνονται. Έχει άραγε ο καθημερινός άνθρωπος τη δύναμη και τον τρόπο να αλλάξει αυτή τη φαινομενικά αναπόφευκτη μοίρα του; Ο Ίρβιν Σω το πιστεύει – το ίδιο κι εμείς.

Σας ευχόμαστε να απολαύσετε την παράσταση και σύντομα να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου οι πόλεμοι θα έχουν θέση μόνο στα βιβλία της Ιστορίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη και το 2026

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν...

Καρδιακή ανακοπή: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα

Προειδοποιητικά σημάδια -και δυνητικά σωτήρια- θα δώσει 24 ώρες...