Καλοκαιρινά ραντεβού με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης

Ημερομηνία:

Ξεκινώντας από το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’Οδόν» στις 25 Ιουνίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει μια σειρά εμφανίσεων μέχρι και τον Σεπτέμβριο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου, στις 2 Ιουλίου, στις 6 και 20 Αυγούστου καθώς και στις 3 και 17 Σεπτεμβρίου στις 7:30 τα απογεύματα, δημότες και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης, στο ύψος της πλατείας Δασκαλογιάννη. Θα διευθύνουν οι Αρχιμουσικοί Δέσποινα Σκανδαλάκη και Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για την διάχυση των δραστηριοτήτων του πολιτισμού στην πόλη και την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου.

Η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, ορχήστρα πνευστών και κρουστών οργάνων είναι το παλαιότερο μουσικό σύνολο του Δήμου, καθώς η ίδρυσή της τοποθετείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 η Φιλαρμονική ανασυγκροτείται από το Δήμο Ηρακλείου με αρχιμουσικό και εκπαιδευτή τον Μηνά Τζωρτζάκη προσλαμβάνοντας 28 μουσικούς. Το 1966, παράλληλα με τη λειτουργία της Φιλαρμονικής ως μουσικό σύνολο, δημιουργείται η Σχολή της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου από τον αρχιμουσικό Γιάννη Τζωρτζάκη, συμβάλλοντας καταλυτικά στη μουσική εκπαίδευση των δημοτών αλλά και στη διαμόρφωση των καλλιτεχνικών και μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης. Η Σχολή Φ.Δ.Η. λειτουργεί έκτοτε παρέχοντας δωρεάν μουσική διδασκαλία στα πνευστά και κρουστά όργανα.

Το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής συμμετέχει σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και σε θρησκευτικές και εθνικές επετείους απαρτιζόμενο από τα μέλη της Φιλαρμονικής και τους σπουδαστές της Σχολής της. Αρχιμουσικοί διατελούν ο Λεωνίδας Τζωρτζάκης και η Δέσποινα Σκανδαλάκη.
Εκτός από το Δήμο Ηρακλείου, η Φιλαρμονική έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρωσία) και έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες όπως η Έλλη Πασπαλά, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γεράσιμος Γ.Ανδρεάτος και πολλοί άλλοι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι σε σοβαρή κατάσταση στη...

Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πολύ σοβαρά ατυχήματα Δύο παιδιά νοσηλεύονται...

Matala Beach Festival : Το μεγαλύτερο μουσικό...

MATALA BEACH FESTIVAL 2026 19 • 20 • 21 ΙΟΥΝΙΟΥ...

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι σε σοβαρή κατάσταση στη...

Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πολύ σοβαρά ατυχήματα Δύο παιδιά νοσηλεύονται...

Matala Beach Festival : Το μεγαλύτερο μουσικό...

MATALA BEACH FESTIVAL 2026 19 • 20 • 21 ΙΟΥΝΙΟΥ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Υπουργού και της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στα Χανιά

Τα Χανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...

Νέα εποχή για την κρουαζιέρα στον Άγιο Νικόλαο με την ένταξη του λιμανιού στα 7ήμερα δρομολόγια της Celestyal

Μανώλης Μενεγάκης: «Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης η κρουαζιέρα για τον...

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από ατύχημα με ηλεκτρικά πατίνια

Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πολύ σοβαρά ατυχήματα Δύο παιδιά νοσηλεύονται...