Καλοστρατιά στον Κλέμενς, τον τελευταίο χίπη της Κρήτης

Καλοστρατιά στον Κλέμενς, τον τελευταίο χίπη της Κρήτης

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ελβετός που επέλεξε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Λέντα – Δυτικό – Γέρο κάμπο – Τζίγκουνα.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 μέσω του κινήματος των χίπηδων ο Κλέμενς άφησε την γενέτειρά του Ελβετία με τελικό προορισμό την Αφρική. Στο ταξίδι αυτό σκέφτηκε να κάνει μια σύντομη διαμονή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Μάταλα για τρείς μήνες.

Στην συνέχεια βρέθηκε στον Λέντα, έναν τόπο που πολλοί νέοι της Ευρώπης επέλεγαν για τις διακοπές τους με βασικό πόλο έλξης την παραλία του Δυτικού (Δυσκού).

Σε σύντομο χρόνο ο Κλέμενς έδειξε το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας με στόχο την μόνιμη διαμονή του. Σύντομα γνωρίστηκε με πολλούς κατοίκους και έψαξε για εργασία.

Ο πρώτος ο οποίος τον πήρε για βοηθό του στις πρωτοεμφανιζόμενες θερμοκηπιακές καλλιέργειες ήταν ο γνωστός αγωνιστής της αντίστασης Κωστής Πετράκης (Πετρόκωστας), όπου είχε την ευκαιρία να δείξει και να αποδείξει τις γνώσεις του στην αγροτική παραγωγή.

Μεγάλη υπήρξε η βοήθειά που πρόσφερε στους παραγωγούς της περιοχής προσφέροντας τις γνώσεις του με μεγάλη φιλοτιμία ειδικά για θέματα θρέψης των καλλιεργειών και φυσιολογία των φυτών.
Αργότερα κατασκεύασε ένα φυτώριο όπου για αρκετά χρόνια εξυπηρέτησε τους παραγωγούς της περιοχής μας.

Πάντα φιλικός, ήσυχος και καρτερικός βίωσε και έμαθε όλα τα καλά και όλα τα αρνητικά που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας – στο τέλος έγινε ένας από εμάς.

Η υγεία του είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό και στις 2 Απριλίου η καρδιά του έπαψε να χτυπά.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Ελβετό χωριανό μας Κλέμενς.
Αγαπητέ Κλέμενς θα σε θυμόμαστε.

Υ.Γ. Μετά από επιθυμία του Κλέμενς να μείνει στην Κρήτη, η ταφή του θα γίνει στο χωριό Πλάτανος του δήμου Γόρτυνας ημέρα Τρίτη 5 Απριλίου στις 15:00.

Πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Τα σχόλια είναι κλειστά.