Καλούνται να καταταγούν … σκυλιά στο χακί.

Σκυλιά στα χακί – Καλούνται να… καταταγούν σε στρατόπεδο στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση – Στις Ένοπλες Δυνάμεις τρείς τετράποδοι φρουροί της φυλής Βelgian Shepherd

Τρία σκυλιά καλούνται να… καταταγούν στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ), στο στρατόπεδο «Γ. ΜΑΚΡΗ», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτήν τη δουλειά, όπως είναι λογικό, απαιτούνται ειδικά χαρακτηριστικά.

Τρεις βελγικοί ποιμενικοί καλούνται να καταταγούν σε στρατόπεδο στη Θεσσαλονίκη

Η πρόσκληση αφορά δυο νεαρές κι έναν νεαρό τετράποδο βελγικό ποιμενικό, που θα υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η εν λόγω ράτσα, γνωστή στην καθημερινότητα ως βέλγικο λυκόσκυλο, έχει τέσσερις παραλλαγές, το groenendael, το tervueren, το malinois και το laekenois.

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν

Στην πρόσκληση που αναρτήθηκε, ζητούνται malinois, Επιπλέον, τα τρία σκυλιά δεν θα πρέπει να είναι στειρωμένα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πατρογονικά. Επίσης, θα θηλυκά θα πρέπει να είναι ύψους 58-62 εκατοστών και ο αρσενικός 60-66, ηλικίας από 18- 36 μηνών και όλοι να εμφανίζουν εξοικείωση και έλλειψη φοβίας για να ενταχθούν με επιτυχία στον ελληνικό Στρατό.

Σήμερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς, στο πλαίσιο της Απευθείας Ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 για την «Προμήθεια Τριών Πατρογονικών Στρατιωτικών Σκύλων του Γ’ ΚΝΟ» συνολικής αξίας 16.964,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ένας βελγικός ποιμενικός malinois

Ο βελγικός ποιμενικός είναι φύλακας χώρου και πολύ καλός σωματοφύλακας. Πολλοί, ωστόσο, χρησιμοποιούν το ζώο για συντροφιά και όχι για φύλαξη κάποιου χώρου, αλλά ακόμα και στον τομέα αυτό, ο συγκεκριμένος σκύλος θα μπορέσει να ανταποκριθεί εφόσον έχει την κατάλληλη πνευματική και σωματική εκτόνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.