Καλύτερα μόνη σου παρά με αυτούς τους πέντε τύπους άνδρα

Δεν μας αρέσουν οι γενικεύσεις, αλλά κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς...

Καλύτερα μόνη σου παρά με αυτούς τους πέντε τύπους άνδρα

Αν είσαι άνθρωπος των σχέσεων – ή αν φοβάσαι την πιθανότητα να ξαναγίνει lockdown και να σε ξαναβρεί single -, μετά από κάποια ραντεβού αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που έχει αρχίσει να σε γοητεύει είναι κατάλληλος για κάτι παραπάνω από διασκέδαση.

Σκέφτεσαι αν απολαμβάνεις το σεξ που κάνετε μαζί, λαμβάνεις υπόψη σου τα κοινά σας ενδιαφέροντα, εξετάζεις αν σε θέλει κι εκείνος και βλέπεις ότι η προοπτική της σχέσης φαίνεται όντως δελεαστική.

Ή ίσως απλώς περνάτε τόσο καλά που δεν σου περνά καν από το μυαλό.

Ή ίσως εκείνος είναι που σου λέει ότι θέλει να δοκιμάσετε μια πιο επίσημη εκδοχή της σχέσης σας.

Πριν πεις το «ναι» (ή το «θέλω να μιλήσουμε») κάνε μια παύση και σκέψου αν εντάσσεται σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες.

Αν κάποιος από τους παρακάτω τύπους άνδρα σου θυμίζει τον δικό σου σύντροφο, κατά τη γνώμη μας είναι προτιμότερο να περάσεις τον χειμώνα αγκαλιά μόνο με την κουβέρτα ή το κατοικίδιό σου.

Ο επιθεωρητής Κλουζό

Είναι ζηλιάρης. Εντάξει, όλοι είμαστε, αλλά εκείνος θέλει να είναι «σίγουρος ότι δεν τον κοροϊδεύεις». Τις πρώτες φορές μπορεί να κολακευτείς, θεωρώντας ότι μιλάει το πάθος του. Όμως σύντομα τον πιάνεις να ψαχουλεύει το κινητό σου, να σου κάνει ύπουλες ερωτήσεις για τις βόλτες με τις φίλες σου ή να σε παίρνει τηλέφωνα ενώ είσαι έξω προσπαθώντας να καταλάβει αν του έχεις πει την αλήθεια. Πρόκειται για συμπεριφορά που μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε κακοποίηση και που σίγουρα εγγυάται μια απολύτως τοξική σχέση. Run!

Ο εφευρετικός

Για τους «περίεργους» λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram φταίει ο κολλητός του, που «τα στέλνουμε για πλάκα μωρέ». Το κινητό του χτυπάει διαρκώς, «αλλά τι να κάνω ρε μωρό μου, όλο με παίρνουν για προσφορές». Γενικώς, έχει πάντα μια ευφάνταστη εξήγηση για τα πιο ύποπτα σκηνικά και εσύ έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι αν έχεις όντως παρανοήσει ή αν εκείνος σου τα λέει περίεργα. Έχεις πραγματικά τη διάθεση να ασχολείσαι διαρκώς με τον Μίκυ-Μυστήριο;

Ο τριαντάρης που θέλει τη μαμά του

Δεν είπαμε να μη μιλάνε. Ας μιλάνε και κάθε μέρα αν θέλουν. Αλλά να, όταν η μαμά παραμένει μέτρο σύγκρισης για όλα – και κυρίως αν η γνώμη της μπαίνει εμπόδιο στην καθημερινότητά του – τα πράγματα προδιαγράφονται δύσκολα. Α, και να ξέρεις, αυτό δεν είναι θέμα φύλου. Τα ίδια ισχύουν και για σένα. Δεν είναι χαριτωμένο να λες ότι «κανένας άντρας δεν θα καταφέρει να φτάσει τον πατέρα μου». Αντιθέτως, είναι λίγο creepy.

Ο πολυάσχολος

Δεν λέμε να βρεις κάποιον που να σαπίζει όλη μέρα στο σπίτι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Με την εξαίρεση της δουλειάς, που μπορεί όντως να μην είναι στον έλεγχό του (και που θα πρέπει να σκεφτείς αν το επιβαρημένο του ωράριο είναι εμπόδιο για σένα), όλα τα άλλα μπορεί και να τα βολέψει αν θέλει. Αν έχει, για παράδειγμα, χρόνο να δει τους φίλους του πέντε φορές την ίδια εβδομάδα, αλλά δυσκολεύεται να «χώσει» κι εσένα κάπου, ε, ή δεν θέλει εσένα και τόσο πολύ ή (το πιθανότερο) δεν θέλει σχέση γενικότερα.

The Bachelor

Μπορεί να μην έχει πάει (προς το παρόν) σε ριάλιτι με υποψήφιες νύφες, νιώθει όμως ότι κανονικά κάτι τέτοιο θα του άξιζε. Δεν θες να ξέρεις το ερωτικό του παρελθόν – άλλωστε θα χρειαζόσασταν ένα μήνα για να σου τα πει όλα αναλυτικά – ενώ εκείνος είναι πεπεισμένος ότι θέλεις να τον… τυλίξεις. Ακόμη κι αν είσαι σίγουρη ότι έχει αφήσει πίσω του το μπερμπάντικο attitude – που θα σου προτείναμε να κρατάς μικρό καλάθι – θέλεις στ’ αλήθεια να είσαι με κάποιον που θεωρεί τη σχέση σας υποχώρηση;

Τα σχόλια είναι κλειστά.