Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την Πρωτομαγιά – Κανονικά τα δρομολόγια στις 7 Μαΐου

Τη μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου την αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις»
Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ και των ναυτεργατικών σωματείων. Παράλληλα στις 7 Μαΐου -που μετατέθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς- θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Νταλακογιώργος η απεργία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και θα είναι 24ωρη και θα ξεκινήσει στις 00:00 της 1ης Μαΐου. «Είναι πανελλαδική αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, όλα τα λιμάνια της χώρας. Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας», τόνισε ο Γιώργος Νταλακογιώργος.

«Στο επίκεντρο είναι η απόκρουση της επίθεσης που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων. «Τη μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου την αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μαΐου», επισήμανε.

Πρόσθεσε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει. Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης.

«Παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς»
Η Πρωτομαγιά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Υπογράμμισε επίσης πως «συμβολίζει ιστορικά την οργάνωση και τη διεκδίκηση των εργατών για 8ωρη δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Φέρνει στο προσκήνιο και στη μνήμη μας τους εργάτες που έπεσαν θύματα για τα δικαιώματα της τάξης μας, την εργατική εξέγερση στο Σικάγο το 1886, το Πασαλιμάνι το 1923».

Σήμερα, όπως ανέφερε, στο επίκεντρο είναι η απόκρουση της επίθεσης που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων να πάρουν πίσω ό, τι κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια.

«Εμείς παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, προστασία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, δωρεάν υγεία και παιδεία και την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων», κατέληξε ο Γιώργος Νταλακογιώργος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.