Καραπαπάς: “Σαν τηλεόραση χωρίς τηλεκοντρόλ το VAR”

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μίλησε στον Sport24Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Ευάγγελο Μίχο και Γιάννη Φιλέρη (από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00) για το σεμινάριο αναφορικά με το VAR. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως η έλλειψη της γραμμής του οφσάιντ, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της χρήσης του.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:
Για το σεμινάριο: “Το γήπεδό μας επειδή είναι τεχνολογικά προηγμένο δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι κάποιες φαντασιώσεις που έγραψαν ορισμένοι περί επισκέψεως στο βαν. Και ο ίδιος ο κύριος Περέιρα είπε ότι δεν συνέβη ποτέ. Μια χαρά είναι το VAR και είμαστε υπέρ του ως Ολυμπιακός. Το λέω γιατί έχει περάσει μια εικόνα ότι εμείς κάνουμε πόλεμο. Αυτό που λέει ο Ολυμπιακός είναι ότι θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Αν λειτουργεί όμως όπως λειτουργεί δεν είναι χρήσιμο εργαλείο. Είναι ένα όπλο η τεχνολογία που βοηθάει”.
Για τη στάση του Ολυμπιακού αναφορικά με τη λειτουργία: “Εμείς φωνάζουμε από το καλοκαίρι και έχουμε στείλει επιστολές που ζητάμε να μας πουν ποιο είναι το πρωτόκολλο και να ενημερωθούν οι ομάδες. Ξεκίνησε η διαδικασία το καλοκαίρι με μια ενημέρωση προς τις ομάδες για μιάμιση ώρα. Πριν από ένα μήνα προς τιμή του ο κύριος Αυγενάκης μας κάλεσε για να συζητήσουμε και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησαν τα σεμινάρια. Αποδείχτηκε ότι στο βαν οι διαιτητές δεν βλέπουν καμία γραμμή για το οφσάιντ όπως πίστευε ο κόσμος.
Γραμμή οφσάιντ δεν υπάρχει στο VAR που αγόρασε με πολλά εκατομμύρια ο ελληνικός λαός. Δύο χρόνια κάνεις διαβουλεύσεις για να πάρεις το VAR. Ποιο είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο; Η γραμμή του οφσάιντ. Είναι σαν να παίρνεις τηλεόραση και να μην παίρνεις το τηλεκοντρόλ και την κεραία. Η γραμμή που βλέπουν στην τηλεόραση στη ΝΟVA και στην ΕΡΤ είναι μια γραμμή που βάζει ένα software που έχει αγοράσει και πληρώσει η ΝΟVA. Πήγε δηλαδή η ΝΟVA και βρήκε την εταιρεία που ασχολείται με το θέμα και είπε πληρώνω αυτά τα λεφτά για να βάλω τη γραμμή. Βγαίνει από έναν υπολογιστή για όλα τα γήπεδα, ανάλογα με τη γεωμετρία κάθε γηπέδου. Δεν αλλάζει κανένας τις γραμμές”.
Για το κόστος της γραμμής: “Άλλο κόστος έχουμε ακούσει από τον Υπουργό, άλλο ακούσαμε χθες. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν έχει ακούσει το πραγματικό κόστος. Εμείς έχουμε ζητήσει στοιχεία για το πόσο κοστίζει. Ένα πράγμα στήθηκε απολύτως πρόχειρα, ενώ μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι για το καλό όλων το VAR. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να γίνει σωστά και όχι με ψέμματα”.
Για το ποια είναι η λύση: “Η λύση είναι να έχουμε μια πιο σοβαρή διοίκηση στην Ομοσπονδία. Το αν συζητάμε ότι δεν υπάρχει η γραμμή οφσάιντ και να μην έχει κτίριο για τις πρώτες αγωνιστικές, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Σε αυτό το πράγμα δεν χωράνε τα οπαδικά, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές. Να βοηθήσουμε να γίνει σωστά. Όχι με τον μπακάλικο τρόπο που έχει γίνει. Εμείς όταν λέγαμε ότι το PAOK TV δεν έχει γραμμή οφσάιντ υπήρχε ένα επικοινωνιακό επιτελείο και διάφοροι ψεύτες σε κάποια σάιτ που γράφανε ότι έχει γραμμή το VAR, ενώ αποδείχθηκε το αντίθετο”.
Για το πως αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τη συνεχόμενη συζήτηση με τα μεταγραφικά: “Ανεξαρτήτως εποχής πάντα γίνονταν αυτό. Εδώ γινόταν με διοικήσεις που δεν πλήρωναν και θέλανε έξι μεταγραφές την ημέρα. Ασχολούμαστε με αυτό, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ακριβώς τα μεγέθη. Όταν ο Ολυμπιακός δίνει 7 εκατομμύρια για να πάρει τον Ποντένσε αυτό δεν είχε πάρει την έκταση που εγώ θα περίμενα. Ξέρουμε ότι αυτή η συζήτηση δεν θα σταματήσει ποτέ. Έχουμε φτάσει να ακούγονται 250 ονόματα σε κάθε σεζόν”.
Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν βάζει ρήτρες στα συμβόλαιο όπως για παράδειγμα κάνει ο ΠΑΟΚ: “Εμείς δεν ανακοινώνουμε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή. ομάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που να θέλει αν φύγει ή να έχει τάσεις φυγής. Όλοι είναι με το σύλλογο και όταν είναι να φύγουν το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Παράδειγμα είναι το θέμα του Ρέτσου. Η ομάδα και οι παίκτες είναι μαζί”.
Για το αν υπάρχει πρόβλεψη να λυθεί το θέμα με τη γραμμή στα οφσάιντ: “Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πάντως το θέλουν και οι ίδιοι οι διαιτητές, πιέζουν από την πλευρά τους”.
Για την αναφορά περί άλλης διοίκησης στην ΕΠΟ: “Ο Γκιρτζίκης και ο Σαρρής δεν είχαν VAR. Δεν είμαι μάντης για να πω τι θα έκαναν. Μιλάω για μια διοίκηση που θα είχε φερθεί σοβαρά στη μεγάλη αυτή αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν εσείς βλέπετε αντικειμενικά ότι έχει γίνει σωστά η δουλειά, τι να πω”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.