Καρέ – Καρέ οι έλεγχοι για την πανώλη σε μονάδα στις Στέρνες – Ειδικό κλιμάκιο έβαλε στο μικροσκόπιο 500 αιγοπρόβατα

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο βρέθηκε το πρωί στις Στέρνες του Δήμου Γόρτυνας, όπου οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει καρέ καρέ την όλη διαδικασία σε κτηνοτροφική μονάδα 500 αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο δεν διαπίστωσε κανένα κλινικό σύμπτωμα, ωστόσο τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα δώσουν σαφείς απαντήσεις για το αν έχει εξαπλωθεί ή όχι η νόσος.  Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία στον Κτηνοτροφικό κόσμο καθώς στο ενδεχόμενο που διαπιστωθεί διασπορά τότε θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα στην Κτηνοτροφία και οικονομία του νησιού.

Φορώντας ειδικές στολές , γάντια και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα βιοασφάλειας, κτηνίατροι διενεργούν ελέγχους σε κοπάδια για πανώλη, στη ζώνη των 10 χιλιομέτρων από το σημείο εμφάνισης των πρώτων κρουσμάτων σε Εθιά και Παρανύμφους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Για μια πρωτόγνωρη διαδικασία κάνουν λόγο κτηνίατροι οι οποίοι συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες, λαμβάνοντας δείγματα τα οποία αποστέλλονται στο Κτηνιατρικό εργαστήριο στην Αθήνα.

Υπήρχαν ζώα που …φαίνονταν ύποπτα, παραδέχονται ωστόσο αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Κτηνοτρόφοι εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς μόνο στις Στέρνες εκτρέφονται 30.000 αιγοπρόβατα, κάτι που σημαίνει ότι στη περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Στόχος όλων είναι να μπει …φρένο στην εξάπλωση της πανώλης, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται με τους κτηνίατρους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

neakriiti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Αποκάλυψη patris.gr: Στο φως όλα τα email...

Η έντυπη εφημερίδα «Πατρίς» δημοσιοποιεί και αποκαλύπτει στο φύλλο...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Αποκάλυψη patris.gr: Στο φως όλα τα email...

Η έντυπη εφημερίδα «Πατρίς» δημοσιοποιεί και αποκαλύπτει στο φύλλο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα ανίψια

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Από την πρώτη Κυριακή η εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου – Καταργείται η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις αλλαγές περιλαμβάνεται, επίσης, η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και...

Ολυμπιακός: Διέλυσε τη Φενέρ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Final-4

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, κέρδισε εύκολα τη Φενέρμπαχτσε 79-61...