“Καρφιά” Αποστολάκη για την πτώση του F16: «Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις»

Ημερομηνία:

Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω δήλωσης του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα και περί ώρα 13:29 κατέπεσε αεροσκάφος F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη περιοχή της Ψαθούρας», σημειώνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις»

Ακολούθως ο τομεάρχης Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «είναι ευχής έργο ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σώος».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν καθώς αυτό θα έχει όφελος τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό που τις υπηρετεί και τις τιμά».

Σώος ο πιλότος

Σημειώνεται ότι στο σημείο της πτώσης έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 πτέρυγα μάχης και κατευθύνεται η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα ήταν ένα C-130.

Μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή του ο πιλότος διεκομίσθη στο 251 ΓΝΑ, στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τι λέει ο πατέρας του πιλότου του F-16 – Πρόβλημα στον κινητήρα οδήγησε στην πτώση

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε Τατόι, Πειραιά, Μυστρά και Άργος τα...

“Επενδύουμε στρατηγικά στη δημιουργία, αναβάθμιση και επανένταξη των μουσείων...

Εκλογές: Η Ελλάδα στο δρόμο προς τις...

Ειδική έκθεση για τις εκλογές και την ελληνική οικονομία....

Σε Τατόι, Πειραιά, Μυστρά και Άργος τα...

“Επενδύουμε στρατηγικά στη δημιουργία, αναβάθμιση και επανένταξη των μουσείων...

Εκλογές: Η Ελλάδα στο δρόμο προς τις...

Ειδική έκθεση για τις εκλογές και την ελληνική οικονομία....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Πέμπτη 21 Μάϊου 2026

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 21 Μαΐου...

Περιοδεία ΚΚΕ στο Βενιζέλειο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος...

Σε Τατόι, Πειραιά, Μυστρά και Άργος τα νέα μεγάλα μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2026

“Επενδύουμε στρατηγικά στη δημιουργία, αναβάθμιση και επανένταξη των μουσείων...