Καρκίνος του μαστού: Ελπίδα ζωής για χιλιάδες γυναίκες χάρη στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

«Περισσότερες από 4.000 Ελληνίδες» διαγνώστηκαν έγκαιρα και υποβάλλονται σε θεραπεία. Επεκτείνεται φέτος το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων.
Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» τον Ιούνιο του 2021, περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα με καρκίνο του μαστού, ανέφεραν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter αναφερόμενος στην προληπτική μαστογραφία που προσφέρει το πρόγραμμα.

Οι γυναίκες 50-69 ετών που έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία της άυλης συνταγογράφησης έχουν ήδη λάβει SMS και email για τον προγραμματισμό της προληπτικής εξέτασης.

Mέσω του προγράμματος Φώφη Γεννηματά, περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή.
Είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις. #τοραντεβούμου https://t.co/dKTRkQ5YDA pic.twitter.com/O3jGP4ICRN

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 3, 2023

Όσες γυναίκες δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν από οποιονδήποτε ιατρό ή μονάδα υγείας το σχετικό παραπεμπτικό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εξέταση δωρεάν σε δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο.

«Mέσω του προγράμματος Φώφη Γεννηματά, περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή. Είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από σχετικό βίντεο.

Οι υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής είναι διαθέσιμες και μέσω της εφαρμογής MyHealth

Διευρύνεται το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
«Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής διευρύνεται μέσα στο 2023» ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Μέσα από ένα καινοτόμο για την Ελλάδα σύστημα, οι πολίτες λαμβάνουν με μήνυμα το παραπεμπτικό τους για προληπτικές εξετάσεις που αντιστοιχούν στο φύλο και την ηλικία τους. Και αυτό γίνεται εντελώς δωρεάν και χωρίς περιττές διαδικασίες».

Κλειδί για τις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της άυλης συνταγογράφησης.

«Αυτό κάναμε στον εμβολιασμό, με τις εξατομικευμένες προτάσεις ραντεβού που στέλναμε σε όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Αυτό κάναμε στο MyHealth app, την εφαρμογή μας που βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA.

»Και αυτό κάνουμε με τις προληπτικές εξετάσεις, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα ‘Φώφη Γεννηματά’ που αφορά εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού για γυναίκες 50-69 ετών. Έως σήμερα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δωρεάν περισσότερες από 65.000 ψηφιακές μαστογραφίες. Χάρη στη συγκεκριμένη δράση, περισσότερες από 4.150 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με ευρήματα και άρχισαν τον δρόμο της θεραπείας».

Μέχρι σήμερα, ανέφερε ακόμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.