Καταδικάστηκαν γονείς 17χρονης με λευχαιμία που αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες

Ημερομηνία:

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκαν, με την κατηγορία της συνέργειας-συγκατάθεσης (εάν όχι της προτροπής) οι γονείς της Ελεονόρας Μποτάρο, από την Ιταλία, που το 2015 σε ηλικία 17 ετών αρρώστησε από σπάνιας μορφής λευχαιμία και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Η νεαρή κοπέλα είχε τη συγκατάθεση των γονέων της, Λίνο και Ρίτα Μποτάρο, οπαδών της μεθόδου Χάμερ για να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία με βιταμίνες και κορτιζόνη. Μέσα σε λίγους μήνες, η νεαρή – η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί – υπέκυψε στην επάρατο. Σε πρώτο βαθμό, οι γονείς της είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα Βαλέρια Σαντζάρι, που είχε ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον του ζεύγους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεδομένης της προβλεψιμότητας του αποτελέσματος, η κοπέλα ουδέποτε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει αυτή τη μέθοδο θεραπείας της, καθώς ζούσε σε ένα υπερπροστατευμένο και «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, «πιστεύω στην δικαιοσύνη του Θεού, δεν έχω κάνει λάθος, και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερε η κόρη μου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευρωκοινοβούλιο: Τήρηση των μέτρων για να αποφευχθούν...

Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σοβαρά...

Έλενα Κουντουρά: Ζητά από την Κομισιόν μέτρα...

Με ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν, επικαλείται παγκόσμια και...

Ευρωκοινοβούλιο: Τήρηση των μέτρων για να αποφευχθούν...

Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σοβαρά...

Έλενα Κουντουρά: Ζητά από την Κομισιόν μέτρα...

Με ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν, επικαλείται παγκόσμια και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Live οι έκτακτες ανακοινώσεις με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

Παρακολουθήστε ζωντάνα τις έκτακτες ανακοινώσεις από τον Αντιπρόεδρο της...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου στην Αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Λιονή

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή πραγματοποίησαν...

Ορκωμοσία 4 νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κρήτης

Τέσσερις νέους υπαλλήλους που θα υπηρετήσουν σε υπηρεσίες της...