Καταδικάστηκαν γονείς 17χρονης με λευχαιμία που αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες

Ημερομηνία:

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκαν, με την κατηγορία της συνέργειας-συγκατάθεσης (εάν όχι της προτροπής) οι γονείς της Ελεονόρας Μποτάρο, από την Ιταλία, που το 2015 σε ηλικία 17 ετών αρρώστησε από σπάνιας μορφής λευχαιμία και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Η νεαρή κοπέλα είχε τη συγκατάθεση των γονέων της, Λίνο και Ρίτα Μποτάρο, οπαδών της μεθόδου Χάμερ για να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία με βιταμίνες και κορτιζόνη. Μέσα σε λίγους μήνες, η νεαρή – η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί – υπέκυψε στην επάρατο. Σε πρώτο βαθμό, οι γονείς της είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα Βαλέρια Σαντζάρι, που είχε ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον του ζεύγους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεδομένης της προβλεψιμότητας του αποτελέσματος, η κοπέλα ουδέποτε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει αυτή τη μέθοδο θεραπείας της, καθώς ζούσε σε ένα υπερπροστατευμένο και «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, «πιστεύω στην δικαιοσύνη του Θεού, δεν έχω κάνει λάθος, και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερε η κόρη μου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για...

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Politico για πόλεμο στο Ιράν: Τα εργαλεία...

Το ιρανικό καθεστώς προειδοποιεί ότι θα πλήξει ευρωπαϊκές πόλεις...

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για...

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Politico για πόλεμο στο Ιράν: Τα εργαλεία...

Το ιρανικό καθεστώς προειδοποιεί ότι θα πλήξει ευρωπαϊκές πόλεις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ στρέφονται στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τα drones του Ιράν

Και κάπως έτσι αντιστρέφονται οι ρόλοι... Το στρατιωτικό ενδιαφέρον για...

Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής στη φυλακή – Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα. Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής...

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2026» – Βίντεο

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Ιράν: «Χτυπήσαμε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln» – Το Πεντάγωνο διαψεύδει

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η Τεχεράνη...