Καταδικάστηκαν γονείς 17χρονης με λευχαιμία που αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες

Ημερομηνία:

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκαν, με την κατηγορία της συνέργειας-συγκατάθεσης (εάν όχι της προτροπής) οι γονείς της Ελεονόρας Μποτάρο, από την Ιταλία, που το 2015 σε ηλικία 17 ετών αρρώστησε από σπάνιας μορφής λευχαιμία και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Η νεαρή κοπέλα είχε τη συγκατάθεση των γονέων της, Λίνο και Ρίτα Μποτάρο, οπαδών της μεθόδου Χάμερ για να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία με βιταμίνες και κορτιζόνη. Μέσα σε λίγους μήνες, η νεαρή – η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί – υπέκυψε στην επάρατο. Σε πρώτο βαθμό, οι γονείς της είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα Βαλέρια Σαντζάρι, που είχε ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον του ζεύγους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεδομένης της προβλεψιμότητας του αποτελέσματος, η κοπέλα ουδέποτε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει αυτή τη μέθοδο θεραπείας της, καθώς ζούσε σε ένα υπερπροστατευμένο και «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, «πιστεύω στην δικαιοσύνη του Θεού, δεν έχω κάνει λάθος, και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερε η κόρη μου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιατί η Λόρα επέλεξε το Βερολίνο –...

Τι λέει στο ΒΗΜΑ εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου...

Λόρα: Πώς την εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές...

Οι ελληνικές Αρχές επικοινώνησαν με τους γονείς της 16χρονης...

Γιατί η Λόρα επέλεξε το Βερολίνο –...

Τι λέει στο ΒΗΜΑ εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου...

Λόρα: Πώς την εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές...

Οι ελληνικές Αρχές επικοινώνησαν με τους γονείς της 16χρονης...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η βάση της Σούδας – Φόβοι στοχοποίησης της Κρήτης από το Ιράν

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...