Καταγγελία για απολύσεις στο Ηράκλειο στο χώρο επιτισμού-τουρισμού

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων
Το Ψηφοδέλτιο που στηρίζει τις δυνάμεις του

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΜΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο είναι μέτοχος βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, που εν μέσω πανδημίας απολύει εργαζόμενους και μάλιστα εκλεγμένους συνδικαλιστές του κλάδου, όπως είναι ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης.

Δεν έφταναν τα εκατομμύρια ευρώ που πήραν από την κυβέρνηση, οι επιστρεπτέες προκαταβολές, οι επιδοτούμενες εργοδοτικές εισφορές, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία. Τώρα απολύουν και εργαζόμενους με την πρόφαση ότι την προηγούμενη σεζόν δεν έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν ή δεν θα βγάλουν την επόμενη αυτά που θέλουν. Παράλληλα, χέρι χέρι με την κυβέρνηση, προσπαθούν να χτυπήσουν το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, τα σωματεία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ξεδιάντροπα το λοκντάουν για να περάσει μια σειρά νέα μέτρα κατά παραγγελία της μεγάλης εργοδοσίας. Ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα εργασιακά, νέο μπαράζ ανατροπών που θα μας επιστρέψουν έναν αιώνα πίσω.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Στεκόμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων να πάρει θέση στην όλη υπόθεση. Καλούμε επίσης την διοίκηση του Σωματείου μας να συνεδριάσει άμεσα και ανοιχτά, ώστε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο νομό μας.

Το Ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να καταγγέλλουν άμεσα τυχόν παρόμοιες ενέργειες.

Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε στα Σωματεία μας, να δώσουμε νέα πνοή, με αποφασιστικό αγώνα να διασφαλίσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.