Καταγγελίες αστυνομικών για «βολέματα ημετέρων» με αφορμή τις μεταθέσεις

Ημερομηνία:

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Αρχηγού και της κυβέρνησης για τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών» προβαίνουν οι ομοσπονδίες αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) και αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ να ορίσει τη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών, για το προσεχές Σάββατο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ανηθικότητα και παρανομία» και τονίζουν ότι «δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των «ημετέρων» με μια Ηγεσία, η οποία απέδειξε με τη στάση της, όχι μόνο τώρα αλλά πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών» και είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων».

Επίσης υποστηρίζουν ότι «η σπουδή για τη σύγκληση του συμβουλίου το προσεχές Σάββατο, αποκαλύπτει τις προθέσεις της Ηγεσίας και της απερχόμενης Κυβέρνησης, στο παρά ένα να προβούν σε καθαρά μη σύννομες και ανήθικες μεταθέσεις, κάτι το οποίο εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Μετά τη σημερινή επισημοποίηση της σύγκλησης του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών, για το προσεχές Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019, οι Ομοσπονδίες μας καταγγέλλουν ότι ως θεματοφύλακες των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, δεν θα συμπράξουν στην υλοποίηση της απροσχημάτιστης και ανήθικης αυτής απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, η παραπάνω απόφαση είναι μια κατάφορη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι οι ετήσιες μεταθέσεις των αξιωματικών έπρεπε να πραγματοποιηθούν το τελευταίο 10ημερο του μηνός Μαΐου, αλλά δεν έγιναν λόγω των εκλογών της 26ης Μαΐου και θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό της μετάθεσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Είναι πρωτάκουστο να δρομολογείται κατά τον τρόπο αυτό συνεδρίαση συμβουλίου μεταθέσεων με μοναδικό σκοπό την τακτοποίηση των «ημετέρων», όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι ούτε οι τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων από τη ΣΑΕΑ τέλος Ιουνίου – ο μοναδικός λόγος για τον οποίο υπήρξε η αλλαγή πραγματοποίησης των αιτήσεων μεταθέσεων των Αξιωματικών που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν το τελευταίο 10ημερο μηνός Ιουνίου – δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά και το κυριότερο, ότι όποιες ενστάσεις και προσφυγές, θα εκδικασθούν μετά την 7η Ιουλίου, δηλαδή μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Οπότε η σπουδή για τη σύγκληση του συμβουλίου το προσεχές Σάββατο, αποκαλύπτει τις προθέσεις της Ηγεσίας και της απερχόμενης Κυβέρνησης, στο παρά ένα να προβούν σε καθαρά μη σύννομες και ανήθικες μεταθέσεις, κάτι το οποίο εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των «ημετέρων» με μια Ηγεσία, η οποία απέδειξε με τη στάση της, όχι μόνο τώρα αλλά πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών» και είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.

Τέλος, εφόσον η Ηγεσία επιμένει στην αρχική της απόφαση, οι Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποτροπή της. Παράλληλα καλούμε τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης και βολέματος των «ημετέρων» ενόψει και των βουλευτικών εκλογών.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Τι...

Στα σχολεία που δεν θα χτυπήσει κουδούνι «Λουκέτο» σε 75...

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για...

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Τι...

Στα σχολεία που δεν θα χτυπήσει κουδούνι «Λουκέτο» σε 75...

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για...

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Με καινούργια τετράδια, νέους...

11η Σεπτεμβρίου 2001, 25 χρόνια μετά: Η Νέα Υόρκη τιμά τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος που άλλαξε τον κόσμο

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις...

Δήμος Ηρακλείου:Άνοιξε τις πύλες της η εμβληματική έκθεση Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι

– Επίσημα εγκαίνια Σάββατο 12/9 (video) Σταύρος Αρναουτάκης: «Μέσα από...

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στ. Αρναουτάκης: Ενισχύουμε διαχρονικά την εκπαιδευτική διαδικασία και διασφαλίζουμε...