Καταγγελίες για το ρέμα του Γιοφύρου: “Άθλια κατάσταση, άμεσος καθαρισμός”

Καταγγελίες για το ρέμα του Γιοφύρου: “Άθλια κατάσταση, άμεσος καθαρισμός”

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τρεις διαφορετικοί σύλλογοι του Ηρακλείου καλούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε καθαρισμό του ρέματος του Γιοφύρου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν Συνδικάτο οικοδόμων, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε ενέργειες προκειμένου να αντιδράσουν εάν δεν καθαριστεί το ρέμα του Γιοφύρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγελία για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Γιόφυρο και τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής.

Εν μέσω πανδημίας και παρά τις συνεχείς καταγγελίες των συνδικάτων μας, φορέων και κατοίκων τα δάση καλαμιών παραμένουν στον Γιόφυρο και τα άλλα ρέματα της περιοχής. Από τον περασμένο Νοέμβρη περιμένουμε να ξεκινήσει ο καθαρισμός. Γλιτώσαμε για καλή μας τύχη τις πλημμύρες, τώρα κινδυνεύουμε από τις πυρκαγιές, τα κουνούπια, την βρώμα και τη δυσωδία της θερινής περιόδου. Η περιφέρεια, ο δήμος και η κυβέρνηση το βιολί τους. Συνεχίζουν να δηλώνουν μέσω της πολιτικής προστασίας πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλα τα φυσικά φαινόμενα. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν. Όσο για τις μελέτες για τη διευθέτηση των ρεμάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολεοδόμηση της περιοχής, τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει από λόγια. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να κλαίμε τη μοίρα μας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

– Άμεση υλοποίηση του καθαρισμού του Γιοφύρου και των υπολοίπων ρεμάτων της περιοχής.
– Ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής και συνολικά πολιτικής προστασίας της περιοχής.
– Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την ανάπλαση της περιοχής.
– Άμεση επισκευή των δρόμων και τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης μέσα στις γειτονιές μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.