Καταμαράν βυθίστηκε στην Κύθνο και βρέθηκε στα Χανιά

Καταμαράν βυθίστηκε στην Κύθνο και βρέθηκε στα Χανιά

Λύθηκε το μυστήριο με το καταμαράν που βρέθηκε αναποδογυρισμένο το μεσημέρι βοριά της νησίδας των Αγίων Θεοδώρων ανοιχτά από την Αγία Μαρίνα Χανίων.

Το σκάφος, όπως βλέπετε στα αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ, εντοπίστηκε από επαγγελματία δύτη της περιοχής ο οποίος έκπληκτος το είδε να πλέει ανάποδα και με σπασμένο το ιστίο. Αμέσως ενημερώθηκε πρώτο λιμενικό τμήμα του κεντρικού λιμεναρχείου Χανίων και προσωπικό του έφτασε αμέσως στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χτυπήσει το καταμαράν στα βράχια.

Μετά την απαραίτητη διερεύνηση των λιμενικών προέκυψε πως πρόκειται για το καταμαράν το οποίο εγκατέλειψαν οι επιβάτες του στις 3 Σεπτεμβρίου ανοιχτά της Κύθνου, καθώς είχε σπάσει το ιστίο του και έμεινε ακυβέρνητο. Μάλιστα οι 6 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ.

Τώρα ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος θα ενημερωθεί από τις λιμενικές αρχές, έχει την υποχρέωση να ανεκλύσει και να απομακρύνει το αναποδογυρισμένο καταμαράν από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Πηγή: ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.