Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας – Με τι θα αντικατασταθούν

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας – Με τι θα αντικατασταθούν. Την οριστική κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων…

Την οριστική κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, τα δεδομένα υγείας των πολιτών θα καταγράφονται στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, ενώ για τη χορήγηση φαρμάκων βρίσκεται εδώ και χρόνια σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα, με την τροπολογία 2022/49 που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, καταργείται η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα παραπάνω αποκαθίστανται, καθώς πλέον θα απεικονίζεται κανονικά το ασφαλιστικό ιστορικό των παραπάνω εργαζομένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.