Καταρρίπτει τις κατηγορίες για Κουρουμπλή ο Ανδρέας Ξανθός

Καταρρίπτει τις κατηγορίες για Κουρουμπλή ο Ανδρέας Ξανθός

Ο Ανδρέας Ξανθός, που ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο και ξεκαθάρισε το δήθεν «θολό τοπίο» που εντόπισαν οι μηνυτές του πρώην αν. υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως κατά τη διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά την 7η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο περί Ευθύνης Υπουργών, ανέφερε ότι «στην Ελλάδα η πολιτική επιλογή λόγω των μνημονίων και σε συνεννόηση με τους θεσμούς, ήταν η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων να επιβαρύνει τις φαρμακευτικές εταιρείες». Ακόμη, ο κ. Ξανθός επανέλαβε ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν είχε σκοπό να ωφελήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες ενώ εκτίμησε πως ούτε η κυρία Τουλουπάκη είχε τέτοιο σκοπό και πρόσθεσε ότι κατά την άποψη του δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη ή δόλος στην υπόθεση.

Πρόεδρος : Θα επερχόταν μείωση των τιμών των φαρμάκων, εάν γινόταν η ανατιμολόγηση από την κ. Κουρουμπλή;

Μάρτυρας : Θα επερχόταν μία μείωση στατιστικά 2-3%. Επειδή όμως η υπέρβαση της δαπάνης ήταν πολύ μεγαλύτερη, η μείωση δεν επηρέαζε τη δαπάνη.

Πρόεδρος : Οι φαρμακευτικές εταιρείες ωφελήθηκαν;

Μάρτυρας : Δεν ωφελήθηκαν. Επιβαρύνθηκαν με ένα ποσό 200 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος : ‘Αρα δωράκι στις φαρμακευτικές θεωρείτε πως δεν υπάρχει;

Μάρτυρας : Προφανώς.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, θα καταθέσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.