Καύσιμα: Ανοδικά κινείται η τιμή της βενζίνης

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης με Fuel Pass 3 και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης
Σε ανοδική πορεία βρίσκονται ξανά οι τιμές των καυσίμων, προσθέτοντας άλλο ένα βάρος στις πλάτες των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τα έξοδά τους να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλές τιμές στη βενζίνη έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με πιο σημαντική τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ανά όχημα.

Πού καίνε οι τιμές
Από τις 14-15 Αυγούστου η τιμή των καυσίμων έχει πάρει την ανιούσα με το πρόβλημα να εντείνεται σε κάποιες περιοχές.

Ν. Αττικής 2,016€/l 2,003€/l

Ν. Θεσσαλονίκης 2,010€/l 1,998€/l

Ν. Ηρακλείου 2,107€/l 2,104€/l

Ν. Δωδεκανήσου 2,199€/l 2,194€/l

Ν. Κυκλάδων *2,305€/l *2,320€/l

Σε πρατήριο καυσίμων στη Λ. Αμφιθέας

Βενζίνη(95 Οκτ.)

Από 11/8 έως 28/8 η βενζίνη «τσίμπησε» 5-7 λεπτά το λίτρο

Diesel κίνησης

Από 6/8 έως 28/8 «τσίμπησε» 14-15 λεπτά το λίτρο

Σκαμπανεβάσματα
«Ήδη οι δηλώσεις ότι θα κλείσει ο Nord Stream 1, έχουν ανεβάσει τις τιμές. Τα διεθνή γεγονότα επηρεάζουν τις τιμές και δη στην Ελλάδα. Η τιμή στο βαρέλι, τις τελευταίες μέρες ανεβαίνοκατεβαίνει, εκεί που ήταν 90 δολάρια το βαρέλι, είδαμε ότι ανέβηκε στα 100 δολάρια, 106 δολάρια. Τα τιμολόγια που περιμένουμε δεν περιμένουμε να είναι πτωτικές. Όχι στις τιμές 2,50 ευρώ που είδαμε αλλα θα είναι πάνω από 2 ευρώ. Περάσαμε τα 2 ευρώ η τιμή στη βενζίνη και το 1.90 η τιμή στο πετρέλαιο. Μας βοήθησε η ενίσχυση των 0, 15 λεπτών στην αντλία», ανέφερε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής κ. Ζάγκα.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως, «με τρόμο το αντιμετωπίζουμε. Η τιμή του είναι στο 1,60 ευρώ. Μετά που άρχισε να πέφτει, κλείναμε με 1,50. Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, εμείς αυτό που παρακαλάμε είναι να μην ανέβει και άλλο. Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν τζάκια, έχουν αρχίσει και προμηθεύονται ξύλα. Τώρα κάποιος δεν μπορεί να πουλήσει πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι και ανοίξεις και πουλήσεις έχεις πρόστιμο», κατέληξε.

Μέτρα
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, με σκοπό να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο πακέτο της ΔΕΘ. Ένα από τα μέτρα, τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι είναι η επέκταση του Fuel Pass και για το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2022.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα μέτρο στα πρότυπα του Fuel Pass 2, το οποίο θα περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια. Από εκεί και πέρα, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ένα σχέδιο διεύρυνσης του επιδόματος θέρμανσης.

Πηγή: ΟΤhttps://www.ot.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.