Καύσιμα: Μειώνονται σταδιακά οι τιμές στις αντλίες

Καύσιμα: Μειώνονται σταδιακά οι τιμές στις αντλίες

Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας οι τιμές στην αντλία δεν ακολουθούν την αντίστοιχη πορεία.
Οι ιδιοκτήτες των πρατήριων αλλάζουν τις τιμές των καυσίμων κάθε φορά που γεμίζουν τις δεξαμενές τους. Σε ορισμένα πρατήρια μάλιστα η τιμή της αμόλυβδης έχει πέσει οριακά κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, όμως οι καταναλωτές βλέπουν τις μεγάλες μειώσεις στις διεθνείς τιμές να περνούν στην αντλία με ρυθμούς «χελώνας».

Η τιμή του Μπρεντ για τα προθεσμιακά συμβόλαια του Οκτωβρίου βρίσκεται κοντά στα 93 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας μείωση κατά 9,7% τις τελευταίες 10 ημέρες.

Καταναλωτές αλλά και ιδιοκτήτες πρατηρίων ελπίζουν πως αργά ή γρήγορα οι μειώσεις θα περάσουν και στην αντλία.

Μέσα σε δύο μόλις μήνες η τιμή της αμόλυβδης έχει μειωθεί κατά 11% και η μέση τιμή της είναι 2,14ευρώ το λίτρο.

Μόλις ενάμιση μήνα νωρίτερα η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν δύο ευρώ και 43 λεπτά το λίτρο, ενώ στα νησιά φλέρταρε ακόμα και με τα τρία ευρώ.

Το μαρτύριο της αντλίας για τους οδηγούς αυτοκινήτων συνεχίζεται και τον Αύγουστο όπου αναμένεται να πιστωθούν και τα χρήματα του Fuel Pass στους δικαιούχους.

Όσο για τον Σεπτέμβριο, το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα ενίσχυση τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες οδηγούς, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί από τα έσοδα του τουρισμού, που μέχρι στιγμής σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, προσεγγίζουν τα επίπεδα ρεκόρ του 2019.

Τα σχόλια είναι κλειστά.