Καύσιμα: Νέο πακέτο επιδοτήσεων για βενζίνη & πετρέλαιο κίνησης

Περισσότερα χρήματα σε περισσότερους δικαιούχους προβλέπει η υπουργική απόφαση για το φετινό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Καύσιμα: Νέο πακέτο επιδοτήσεων για βενζίνη & πετρέλαιο κίνησης

Στα 10 λεπτά του ευρώ είναι σταθερά πλέον η διαφορά μεταξύ του ντίζελ και της αμόλυβδης. Το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται στα 2,137 ευρώ/ λίτρο όταν η αμόλυβδη είναι στα 2,036 ευρώ/ λίτρο.

Το «τρελό» ράλι του πετρελαίου συνεχίζεται, καθώς μέσα σε 17 ημέρες έχει αυξηθεί κατά 17% και ένα νέο ντόμινο ανατιμήσεων είναι προ των πυλών.

Επαναφορά επιδότησης

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζεται σοβαρά η επαναφορά της επιδότησης στην αντλία για το Diesel κίνησης ενώ δεν αποκλείεται η νέα επιδότηση να ξεπερνά τα 15 λεπτά το λίτρο.

Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρατάει μικρό καλάθ προς το παρό όσο αναφορά το Diesel.

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Αυξημένο θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης, με το ανώτατο να φθάνει τα 800 ευρώ και το κατώτατο να παραμένει στα 100 ευρώ.

Τα ποσά διπλασιάζονται για όσους δικαιούχους επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης θα ανοίξει τον Νοέμβριο και ο μεγάλος όγκος πληρωμών θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Φέτος, δεν πρόκειται να υπάρξει προκαταβολή επιδόματος ενώ από φέτος θα επιδοτείται και η αγορά μπλε κηροζίνης που χρησιμοποιείται για τις σόμπες πετρελαίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.