Καύσιμα: Ρεκόρ τιμών στην Κρήτη με πρωταθλητή το Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Σε χρόνο ρεκόρ αδειάζουν τα πορτοφόλια των οδηγών στην Κρήτη για να καλύψουν τις μετακινήσεις τους το καλοκαίρι. Μπορεί οι τιμές να κυμαίνονται σε σταθερά για την ώρα επίπεδα, ωστόσο το κόστος παραμένει δυσβάσταχτο για πολλούς οδηγούς, που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι τιμές σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κυμαίνονται στο 1,90 για την αμόλυβδη και στο 1,60 για το πετρέλαιο κίνησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, χθες η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης στην Κρήτη εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο, με μέση τιμή τα 1,927 ευρώ. Ακολουθεί το Ηράκλειο με 1,920, το Λασίθι με 1,916 και τα Χανιά με 1,901 ευρώ.

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, παραδοσιακά όλο και περισσότερος κόσμος ξεκινά τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στο νησί. Αυτό, αποτυπώνεται όπως αναφέρουν πρατηριούχοι, και στο ταμείων των βενζινάδικων, ειδικά όταν συμπίπτουν τριήμερα. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους και από εργαζόμενους που διανύουν καθημερινά αποστάσεις για να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους.

Διαχρονικά, οι πρατηριούχοι έχουν θέσει ως αίτημά τους την μείωση της φορολογίας, τονίζοντας πως αυτή η λύση θα δώσει ανάσα τόσο στους καταναλωτές όσο και στους βενζινοπώλες, καθώς τα έσοδα που μένουν τελικά στο εισόδημά τους, είναι ελάχιστα.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...