Η ΚΕΔΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπη

Ημερομηνία:

Η ΚΕΔΕ φιλοξενεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου, τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γεγονός που αναδεικνύει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αποδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η ΚΕΔΕ στο διεθνές στερέωμα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό για όλους εμάς τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης να αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η φιλοξενία στη ΚΕΔΕ για πρώτη φορά της συνεδρίασης του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, δείχνει την πρόθεση μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς με τους εταίρους μας, με σκοπό την διαρκή ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ, και ώρα 9.00 -17.30, μετά από πρόσκληση της ΚΕΔΕ και του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο, αντιπροέδρου του Κογκρέσου, μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασηςθα υιοθετηθεί Διακήρυξη στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου Κορυφής κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ρέυκιαβικ,16-17.5.2023),στην οποία συμπεριελήφθη αναφορά για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην ενίσχυση και προστασία των δημοκρατικών αξιών και αρχών.

Επίσης το Προεδρείο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της Συνόδου του Ρέυκιαβικ, θα ορίσει εισηγητές έκθεσης για την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων του Κογκρέσου της περιόδου 2021-2026.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για τη δόμηση σε...

Δεν κάνει πίσω το Υπουργείο στη ρύθμιση που επιτρέπει...

Άγιος Δημήτριος: Συνέλαβαν 20χρονο για τη δολοφονία...

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη 20χρονου ο οποίος φέρεται...

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για τη δόμηση σε...

Δεν κάνει πίσω το Υπουργείο στη ρύθμιση που επιτρέπει...

Άγιος Δημήτριος: Συνέλαβαν 20χρονο για τη δολοφονία...

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη 20χρονου ο οποίος φέρεται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για τη δόμηση σε Natura περιοχές, κατατέθηκε το νομοσχέδιο

Δεν κάνει πίσω το Υπουργείο στη ρύθμιση που επιτρέπει...

Λαφονήσι, Μπάλος και Φαλάσαρνα στο top-20 του Trip Advisor

Ανάμεσα στις 20 κορυφαίες παραλίες του κόσμου δεσπόζουν και...

Νίκος Ταχιάος: Δέσμευση της Κυβέρνησης να δοθεί λύση στην ύδρευση του Ηρακλείου

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης να δοθεί οριστική και βιώσιμη...