Κεραμέως : Εντός του Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους

Ημερομηνία:

Σημαντικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των σχολείων χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα self test για τον κοροναϊό.

Τα self test θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών, είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1

Έκανε γνωστό ότι έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. «Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια« είπε η υπουργός.

Για τη διαδικασία είπε ότι ο κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και εάν βγει θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Εάν είναι αρνητικό, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δίνει στο σχολείο. «Το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους συμπτωματικούς» πρόσθεσε.

Για τις κατατακτήριες εξετάσεις απάντησε ότι θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. «Τότε θα γίνουν και αυτές» σημείωσε, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Για τις Πανελλαδικές τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους. Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου, «για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τη χρήση self test, απάντησε ότι στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων, γι αυτό και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος, για τα voucher τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους φοιτητές, για να κάνουν αίτηση για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό άνοιξε ήδη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση SKY express: Καλεί τη διοίκηση της...

Η SKY express ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι...

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...

Δήλωση SKY express: Καλεί τη διοίκηση της...

Η SKY express ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι...

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Γιώργος Σαμπάνης 15 Ιουλίου στο Ρέθυμνο

Γιώργος Σαμπάνης Καλοκαίρι 2026 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026 ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 13 Ιουνίου και Κυριακή 14 Ιουνίου 2026

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Διεθνή Έκθεση BEYOND 2026

Mε εκθέματα στην αιχμή της καινοτομίας και συμμετοχή σε...