Κέρκυρα: Πληροφορίες για ακόμη 4 ή 5 επιζώντες στο φλεγόμενο πλοίο

Κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι δεν είδε άλλον ζωντανό, αλλά άκουγε φωνές.

Πληροφορίες για 4 ή 5 ακόμα επιζώντες από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί έχουν στη διάθεσή τους στελέχη του λιμενικού και της ΕΜAK.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, υπάρχουν πληροφορίες πως μέσα στο πλοίο υπάρχουν ζωντανοί εγκλωβισμένοι επιβάτες και αυτούς αναζητούν οι διασώστες.

Από το πρωί υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση ψύξης του πλοίου ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς στα χαμηλά επίπεδα του σκαριού δεν είχε αναπτυχθεί τόσο μεγάλη θερμοκασία όσο σε άλλα μέρη του, κάτι που θα έκανε πιθανό το ενδεχόμενο να βρεθεί ζωή.

Κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι δεν είδε άλλον ζωντανό, αλλά άκουγε φωνές.

Ελπίδες
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε νωρίτερα στην ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται και τρεις Ελληνες και σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν οι συγγενείς τους υποστηρίζουν πως οι ίδιοι σταθμεύουν τα φορτηγά τους σε διαφορετικό σημείο από τους αλλοδαπούς συναδέλφους τους, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες να εντοπιστούν και άλλοι ζωντανοί.

Καλά στην υγεία του ο 21χρονος επιζών
Ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής από το φλεγόμενο πλοίο, έφτασε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ο διασωθείς αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τυχόν και άλλα άτομα που πιθανόν βρίσκονται επί του πλοίου.Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, κάτι που φαίνεται και από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος. Ο 21χρονος θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται.

«Ευτυχώς ζω»
«Ευτυχώς ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του ανθρώπου που εντοπίστηκε σήμερα στην πρύμνη του πλοίου που φλέγεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο λευκορώσος επιζών αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ήδη τους περιέγραψε τον τρόπο που σώθηκε:

«Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές».

Σημειώνεται πως ο επιζών που βρέθηκε σήμερα στην πρύμνη του Euroferry Olympia φαίνεται στη φωτογραφία να κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, όπου κάτω τον περιμένουν οι αξιωματικοί και οι διασώστες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο άνθρωπος ήταν εγκλωβισμένος από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πρύμνη του πλοίου, ενώ το λιμενικό και οι διασώστες κάνουν προσπάθειες για την εύρεση και των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Κρίσιμα ερωτήματα
Στο μεταξύ υπάρχουν καταγγελίες από συγγενείς για τις συνθήκες στο πλοίο που «ανάγκασαν» επιβάτες να επιλέγουν να μένουν στα οχήματά τους στο γκαράζ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επιβάτες που διασώθηκαν καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας: υπεράριθμοι επιβάτες, οδηγοί φορτηγών που τους επέτρεπαν να παραμένουν στα γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να κοιμούνται στα οχήματά τους, κακές συνθήκες στις καμπίνες επιβατών, ακριβές τιμές.

Τα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι λιμενικές Αρχές, είναι πολλά. Το πρωτόκολλο ασφαλείας προβλέπει ότι απαγορεύεται η παραμονή των οδηγών και των επιβατών στα γκαράζ μετά τον απόπλου.

O γιος οδηγού φορτηγού που αγνοείται αποκάλυψε ότι ο πατέρας του πιθανότατα να προτίμησε να κοιμηθεί στην καμπίνα του φορτηγού.

«Λόγω του ότι δεν έχει πολλές καμπίνες το καράβι, γνωρίζετε ότι ήταν ζωάδικο, μας υποχρεώνουν να κοιμόμαστε τέσσερις τέσσερις, ας υπάρχει κοροναϊός. Σου λέει αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει κοιμήσου στο αυτοκίνητο, και δυστυχώς ο πατέρας μου απ’ ότι μαθαίνω κοιμήθηκε στο φορτηγό»

Τα σχόλια είναι κλειστά.