Κέρκυρα: Τραγωδία στο Euroferry Olympia – Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο φλεγόμενο πλοίο

Ημερομηνία:

Κορυφώνεται η αγωνία για τους υπόλοιπους αγνοούμενους…
Άσχημη τροπή παίρνουν οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο «Euroferry Olympia», αφού δυστυχώς μετά από δύο μέρες ερευνών εντοπίστηκε η σορός άνδρα στο φλεγόμενο πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, «σορός άνδρα ανασύρθηκε από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο ‘Euroferry Olympia’. Συνεχίζονται οι ενέργειες έρευνας και διάσωσης».

Οι πληροφορίες θέλουν την απανθρακωμένη σορό να έχει εντοπιστεί μέσα σε καμπίνα φορτηγού, στο γκαράζ του πλοίου.

Πλέον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 10, αφού εκτός από τον άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός, νωρίτερα σήμερα είχε εντοπιστεί ένας 21χρονος ζωντανός.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της ΕΜΑΚ έχουν ανέβει στο πλοίο και προχωρούν σε έλεγχο στα ασφαλή σημεία του πλοίου, και συγκεκριμένα στα σημεία που δεν έχουν αναπτυχθεί μεγάλα θερμικά φορτία στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Επίσης από το γήπεδο Κασσιόπης ελικόπτερο της Πυροσβεστικής παρέλαβε άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι θα συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των 10 αγνοούμενων.

Καλά στην υγεία του ο 21χρονος διασωθέντας
Ο 21χρονος επιζών, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακή στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους διασώστες πως άκουσε κάποιες φωνές στο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, κάτι που φαίνεται και από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος. Ο 21χρονος θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται.

Σημειώνεται πως ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, ωστόσο έχουν έχουν περάσει αρκετές ώρες από τότε, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

«Ευτυχώς ζω»
«Ευτυχώς ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του ανθρώπου που εντοπίστηκε σήμερα στην πρύμνη του πλοίου που φλέγεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο λευκορώσος επιζών αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ήδη τους περιέγραψε τον τρόπο που σώθηκε:

«Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εθνική σύνταξη: Τα νέα ποσά από 1η...

Πώς διαμορφώνεται η νέα εθνική σύνταξη από την Πρωτοχρονιά...

Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και στην έκδοση Ταυτότητας Κτιρίου...

Εθνική σύνταξη: Τα νέα ποσά από 1η...

Πώς διαμορφώνεται η νέα εθνική σύνταξη από την Πρωτοχρονιά...

Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και στην έκδοση Ταυτότητας Κτιρίου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Έσπασαν το φράγμα των 23 δισ. ευρώ για πρώτη φορά οι εισπράξεις στο 11μηνο

Εντυπωσιακός ο Νοέμβριος με άνοδο κατά 27,7% στις εισπράξεις...

Εθνική σύνταξη: Τα νέα ποσά από 1η Ιανουαρίου 2026

Πώς διαμορφώνεται η νέα εθνική σύνταξη από την Πρωτοχρονιά...

Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και στην έκδοση Ταυτότητας Κτιρίου...

Πιερρακάκης: Έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ 2026

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Λίγες ώρες...