Κίνα – Σκληρές εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας»

Σοκάρουν οι εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα, όπου οι Αρχές στοιβάζουν μέσα σε κοντέινερ παιδιά και εγκύους.

Κίνα – Σκληρές εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας

Φορώντας λευκές προστατευτικές στολές, περισσότεροι από 4.000 μαθητές του ίδιου σχολείου μεταφέρονται με λεωφορεία σε στρατόπεδο καραντίνας κοντά στην πόλη Ανιάνγκ στη βορειοανατολική Κίνα.

Πιστές στο δόγμα των μηδενικών μολύνσεων, οι κινεζικές Αρχές οδηγούν τα ύποπτα κρούσματα σε στρατόπεδα καραντίνας, όπως προκύπτει από βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι άνθρωποι διαμένουν σε κοντέινερ και οι συνθήκες φαίνονται σκληρές. Στις εισόδους υπάρχουν μπάρες και ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρός.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, άνδρας δέχεται ξυλοδαρμό από υπαλλήλους του στρατοπέδου επειδή έφυγε για να αγοράσει ψωμί.

Πριν την Ανιάνγκ, σε lockdown τέθηκε και η Τιανζίν με 14 εκατομμύρια κατοίκους. Οι Αρχές διεξάγουν μαζικά τεστ καθώς η πόλη απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πεκίνο όπου στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δημοσιογράφοι που ήδη βρίσκονται στην Κίνα για να καλύψουν το αθλητικό γεγονός περιγράφουν τα μέτρα ως «δρακόντεια».

Συνολικά, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε συνθήκες αυστηρών περιορισμών. Στην πόλη Σιάν, που βρίσκεται σε lockdown από τις 23 Δεκεμβρίου, όλο και περισσότεροι κάτοικοι παραπονιούνται πως τα τρόφιμα που τους μοιράζουν κατ’ οίκον οι Αρχές πλέον δεν επαρκούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.