Κινητό τηλέφωνο : Το φορτίζετε στο αμάξι; Σταματήστε το αμέσως!

Ημερομηνία:

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεμείνει πολλές φορές από μπαταρία κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ή ενός ταξιδιού.

Το να φορτίσετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο, φαντάζει μια ιδανική λύση.

Στην πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνεις.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος φορτίζει το κινητό του στις θύρες USB του αμαξιού του, αποτελεί ένα από τα χειρότερα λάθη. Ο λόγος έχει να κάνει με την χαμηλή τάση που παρέχουν οι συγκεκριμένες θύρες του αυτοκινήτου, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το κινητό.

Οι θύρες USB του αυτοκινήτου, παρέχουν τυπικά χαμηλή τάση, λιγότερη από τη δυνατότητα φόρτισης του τηλεφώνου σας, με αποτέλεσμα το κινητό να «ρουφάει» την ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό από αυτό που υποστηρίζει η θύρα.

Αυτό προκαλεί φθορά στο σύστημα φόρτισης, κάτι που μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν το τηλέφωνό σας σταματά να φορτίζει, χωρίς να έχει «γεμίσει» η μπαταρία ή να μην φορτίζει καθόλου.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη «συνήθεια» μπορεί να κάνει ζημιά ακόμα και στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Αν αυτή είναι νέα και «υγιής», τότε ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα, όμως σε διαφορετική περίπτωση, ίσως και να παίξει σημαντικό ρόλο στην πτώση της τάσης, προκαλώντας πρόβλημα στο αμάξι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Allwyn Hellas: Κορυφαία διάκριση ως «Employer of...

Δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Allwyn Hellas, καθώς...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Διδασκαλική...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών Με τον...

Allwyn Hellas: Κορυφαία διάκριση ως «Employer of...

Δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Allwyn Hellas, καθώς...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Διδασκαλική...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών Με τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετεγκατάσταση: 1.400 αιτήσεις σε 48 ώρες για τα 10.000 ευρώ – Πού θα επεκταθεί το πρόγραμμα

Την επέκταση του προγράμματος μετεγκατάστασης προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,...

Γαλλία: Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα της αστυνομίας (vid)

Σοκ και οργή για τον βαρύτατο τραυματισμό του 20χρονου. Αιματηρή...