Κινητοποίηση στο Ηράκλειο από τους σεισμόπληκτους ενάντια στις κατασχέσεις

Συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα πραγματοποιήσουν οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, διαμαρτυρόμενοι για τις κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων.

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο από τους σεισμόπληκτους ενάντια στις κατασχέσεις

Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με φόντο τις κατασχέσεις λογαριασμών της κρατικής αρωγής καθώς και ακινήτων.

Στην πρόσφατη συνέλευση του συλλόγου Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα” αποφασίστηκε επίδοση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης και επίδοση του υπομνήματος στην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Οι σεισμόπληκτοι θέτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;

2. Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;

3. Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτίρια;

4. Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;

5. Ποιό θα ειναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;

6. Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων απο τους “ακατάσχετους” λογαριασμούς;

7. Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές;

8. Έως πότε θα χάνονται σπίτια και περιουσίες σεισμόπληκτων πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί; Ας μάθουμε στα παιδιά μας να αγωνίζονται. Έχουμε ευθύνη για αυτόν τον τόπο.

Ανακοινώσεις στήριξης

Την κινητοποίηση των σεισμόπληκτων στηρίζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι 17 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, ακόμα περιμένουν την κρατική συνδρομή που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, «η επικοινωνιακού τύπου διαχείριση των κρίσεων, η διάχυση των ευθυνών σε άλλους, η στοχοποίηση άλλων πολιτικών δυνάμεων, η προσπάθεια να μεταθέτουν τις λύσεις των προβλημάτων στις ελληνικές καλένδες, η μιντιακή της υπεροπλία, ώθησαν την κυβέρνηση της ΝΔ, να θεωρεί ότι μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα».

«Δυστυχώς γι` αυτήν, η νεοφιλελεύθερη, εγκληματική πλέον πολιτική της, η ανικανότητα των «αρίστων» του επιτελικού κράτους της, συσσώρευσε πλήθος προβλημάτων και αποδεικνύει καθημερινά ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης και να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί με την κρατική αρωγή, ζητούν οι Οργανώσεις Βάσης του ΜέΡΑ25 Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «ΕΛΠΙΔΑ» για τουλάχιστον 22 πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε σεισμόπληκτους συμπολίτες μας προκαλούν τη κοινή λογική, το περί δικαίου αίσθημα και εν τέλει την ίδια την κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 Κρήτης, η αναστολή όλων των πλειστηριασμών στις σεισμόπληκτες περιοχές (όπως και για τους πληγέντες όλων των φυσικών καταστροφών) «είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων και συνδρομής στην ανοικοδόμηση αλλά τώρα αφήνει τις τράπεζες και τα funds να βάλουν στα νύχια τους και τα ίδια τα σεισμόπληκτα κτίσματα».

Το ΜέΡΑ25 Κρήτης επισημαίνει ότι ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό, από τους 1400 φακέλους για σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς έχουν πάρει έγκριση για επισκευές και ανοικοδομήσεις μόλις 13 πολίτες. Αναμένουν άλλοι 8.000 που έχουν μικρότερες ζημιές ενώ 700 άνθρωποι μένουν στα κοντέινερ.

«Όπως φαίνεται κάποιοι από αυτούς δεν θα προλάβουν να φτιάξουν ποτέ τα σπίτια γιατί θα τους τα πάρουν οι τράπεζες», σημειώνει το ΜέΡΑ25 Κρήτης και καταλήγει:

«“Ντροπή” είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Ακόμα χειρότερα όταν οι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν πως οι τράπεζες βάζουν χέρι για χρέη πολιτών ακόμα και στους λογαριασμούς με τα χρήματα της κρατικής αρωγής, η οποία υποτίθεται ότι είναι «ακατάσχετη». Ντροπή κύριε Μητσοτάκη».efsyn.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.