Κίνητρα για υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Αποκορώνου

Κίνητρα για υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζοντας την προσπάθεια που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική πίεση των νοικοκυριών λόγω των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, που έχει ως συνέπεια την μείωση δαπανών από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 28.01, τα επίμαχα θέματα με εισηγητή τον κύριο Σταυρουλάκη Σταύρο.

Κύριος στόχος ήταν η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω οικονομικών ελαφρύνσεων-κινήτρων των δημοτών που είτε έχουν ή έχουν σκοπό να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς.

Το ένα θέμα αφορούσε την επιδότηση κατά τουλάχιστον τα 2/3 του κόστους στείρωσης – σήμανσης κλπ δεσποζόμενων σκυλιών ώστε αφενός να ελαφρυνθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες που υποχρεώνονται εκ του νόμου να προχωρήσουν σε αυτές τις διαδικασίες και αφετέρου να ενισχυθούν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την όσο το δυνατόν μείωση των αδέσποτων σκυλιών στους δρόμους.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την παροχή κινήτρου προς τους δημότες να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς ιδιοκτησίας Δήμου Αποκορώνου, πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε να θεσπιστεί έκπτωση 50% στους οικιακούς λογαριασμούς ύδρευσης σε όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ιδιοκτησίας του Δήμου με τους όρους τους οποίους ορίζει ο Δήμος σχετικά με την ευζωία τους.

Ο αρμόδιος της εισήγησης θεματικός Αντιδημαρχος Σταύρος Σταυρουλακης δήλωσε ικανοποιημένος αφού και τα δυο θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία Αποκορώνου τους εθελοντές κτηνιάτρους και τους ιδιώτες εθελοντές. Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από τον Δήμο.

Πηγή: ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.