«Κιβωτός του Κόσμου»: Ανατροπή στην… ανατροπή – «Δεν ανασκευάσαμε τις καταγγελίες» λέει η μητέρα 16χρονου

Η μητέρα 16χρονου και ο δικηγόρος της διαψεύδουν ότι ο ανήλικος έχει πάρει πίσω τις καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο - Ωστόσο στα χέρια των δικαστικών Αρχών βρίσκονται

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ανατροπή στην… ανατροπή – «Δεν ανασκευάσαμε τις καταγγελίες» λέει η μητέρα 16χρονου

Οι καταγγελίες φρίκης πριν από έναν χρόνο προκάλεσαν σάλο και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στην Κιβωτό του Κόσμου, με τις νέες επιστολές που έρχονται στο φως να δημιουργούν ανατροπή δεδομένων και να προκαλούν μια σειρά από νέα σοβαρά ερωτήματα για την πολύκροτη υπόθεση.

Λίγες μέρες μετά την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για σεξουαλικές κακοποιήσεις δύο ανήλικων τροφίμων, ο ένας από αυτούς κάνει στροφή 180 μοιρών και επιχειρεί να πάρει πίσω τα πάντα.

«Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη»

Ο 16χρονος αναιρεί όλα όσα είχε καταθέσει στις Αρχές και πλέον κάνει λόγο για ψέματα που, όπως αναφέρει, τον έπεισε να πει ένα άτομο που γράφει με το μικρό του όνομα, για να βλάψει τον δημιουργό της οργάνωσης.

«Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του», αναφέρει ο 16χρονος.

Ζητάει από τον πατέρα Αντώνιο 1000 συγγνώμη, όπως γράφει χαρακτηριστικά, γιατί δελεάστηκε όπως αναφέρει από τα χρήματα που του έταξαν.

«Εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

Τι έλεγε πριν ένα χρόνο

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο ο ίδιος περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σκηνικά φρίκης σε δομές της Κιβωτού, και η μητέρα του ξεσπούσε στο Live News.

«Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα, όταν λέει το παιδί: «πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω», είχε πει η μητέρα του 16χρονου.

Σήμερα η ίδια γυναίκα, τονίζει με δική της επιστολή ότι έχει πειστεί για την αθωότητα του πατέρα Αντωνίου και δε θέλει να τιμωρηθεί ένας αθώος.

«Σε μία επίσκεψη που πήγα να δω τον γιο μου, μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε άπλωσε χέρι ο πατέρας Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς ήταν ψέματα», δηλώνει τώρα η μητέρα του 16χρονου.

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, ότι θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο».

Νέοι ισχυρισμοί

Ο 16χρονος καλείται και πάλι να αποδείξει τα λεγόμενά του, να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου που, όπως υποστηρίζει, τώρα τον δελέασε με χρήματα και να βρει απαντήσεις για όλα αυτά που τώρα λέει ότι σκηνοθέτησε για να συκοφαντήσει έναν αθώο.

«Μου είπε ότι του έταξαν χρήματα κι εγώ είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι», αναφέρει η μητέρα του 16χρονου.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του πατέρα Αντωνίου είχε γίνει από έναν 19χρονο.

«Επειδή τον ξέρω τον πατέρα Αντώνιο είμαι σίγουρος ότι κάνει τα ίδια και σε αυτό το 15χρονο παιδί. Τον Αύγουστο που μας πέρασε μιλώντας τηλεφωνικά με την (…) η οποία εργάζεται στη δομή του Βόλου, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο με ένα παιδί, ο οποίος τώρα είναι στην πρώτη γυμνασίου», είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο 19χρονος.

Λίγες μέρες μετά, την σκυτάλη πήρε ο 16χρονος σήμερα, που πλέον αρνείται τα πάντα.

«Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω», λέει η μητέρα του 16χρονου.

Επιστολή στο thenewspaper.gr έστειλε και μία 19χρονη πρώην τρόφιμος της Κιβωτού που υποστηρίζει ότι δέχθηκε πιέσεις από τη νέα διοίκηση της οργάνωσης να καταθέσει σε βάρος του πατέρα Αντωνίου κι όταν αρνήθηκε άρχισαν να την πολεμούν.

«Οι όροι συνεργασίας ήταν οι εξής: να απομακρυνθώ από τα στελέχη της παλιάς διοίκησης και να δείξω στους υπόλοιπους ότι υποστηρίζω τις απόψεις των παιδιών που κατέθεσαν κατά του πατρός», αναφέρει.

Όλα αυτά την ώρα που ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του, όπως έχει αναφέρει, και μέσω των δικηγόρων του θα αποκαλυφθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και για τα οικονομικά της οργάνωσης μετά τις διαπιστώσεις από τους ελέγχους που έγιναν.

Η ανατροπή στην… ανατροπή

Το Live News επικοινώνησε με την μητέρα του 16χρονου, η οποία διέψευσε ότι εκείνη ή το παιδί τις ανασκεύασαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για πλαστογραφία και πως θα κινηθεί νομικά.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.