Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του πατέρα Αντωνίου για κατάχρηση ανηλίκων ζητά ο εισαγγελέας

Ημερομηνία:

Το δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον πατέρα Αντώνιο για αδικήματα που αφορούν σε κατάχρηση ανηλίκου δείχνει με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας εισηγείται την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Κατά τον εισαγγελέα, έχουν προκύψει από την διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων – φιλοξενουμένων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Την παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο θα αποφασίσουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Νομικός, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων», προέβη στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο εισαγγελέας τονίζει πως «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ωστόσο σημειώνει πως «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο τον έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα κρίνουν το θέμα αυτό τις επόμενες μέρες με βούλευμά τους.

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης προς το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του, περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της Δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη –...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη. ❤️ Το Κέντρο Παιδιού...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού «κλειδώνει» η επιδότηση στην...

Τα σενάρια για τις παρεμβάσεις και η μάχη για...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη –...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη. ❤️ Το Κέντρο Παιδιού...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού «κλειδώνει» η επιδότηση στην...

Τα σενάρια για τις παρεμβάσεις και η μάχη για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρός 32χρονος μετά από παράσυρση – Συνελήφθη ο 47χρονος οδηγός

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 4,5ο χιλιόμετρο του εθνικού Χανίων...

Συναυλία με τη Σοφία Μανουσάκη στο Ρέθυμνο

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΠΙΤΙ...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Γλυπτά, Πήλινα, Χρυσά, ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ»

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το Τμήμα...