ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με δημοσιεύματα για τη συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία περνάει σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για το λαό μας επίπεδο, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας τις πρόσφατες αποφάσεις-υποδείξεις του ΝΑΤΟ ως μέλος του, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.
Τόσο τα δημοσιεύματα όσο και οι ευχαριστίες του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη αποδεικνύουν πως η ελληνική κυβέρνηση, με γραμμή αναβάθμισης των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης και διεκδικώντας τα εύσημα των ΝΑΤΟικών συμμάχων της, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της επικίνδυνης συμφωνίας; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που απορρέουν για τη χώρα μας; Τι συνιστούν οι λεγόμενες “εγγυήσεις ασφάλειας” για την Ουκρανία; Όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 31 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στην Π.Ε. Ρεθύμνου μέσω του LEADER (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023–2027)

ΗΟμάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» ανακοινώνει...

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, 11:00 στο Marina, Cafe Restaurant

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου με έναν κουμπαρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...