ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από το κύμα καύσωνα

Ημερομηνία:

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα ιδιαίτερα στους τόπους δουλειάς, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι εξάντλησης και σε όλες τις συνθήκες, που σε συνδυασμό με τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης για 10 και 13 ώρες εργασίας, δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι η ανεπαρκής εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας επιτρέπει την εργασία ακόμη και σε τεχνικά και οικοδομικά έργα σε θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς, ενώ περιορίζεται σε “συστάσεις – ευχολόγια” προς την εργοδοσία, χωρίς καν τη δυνατότητα ελέγχου των όποιων μέτρων από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας, καθιστά επιτακτική ανάγκη τη λήψη των μέτρων προστασίας που διεκδικούν δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες από όλους τους κλάδους.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και απαιτεί μ’ ευθύνη του ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και της εργοδοσίας να γίνουν πράξη τα αιτήματα των σωματείων, όπως η διακοπή εργασιών σε εξωτερικούς και θερμικά επιβαρυμένους χώρους, χωρίς απώλεια αποδοχών, διαλείμματα, κατάλληλα κλιματιζόμενους χώρους ανάπαυσης, παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας κ.ά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το...

Το πόρισμα για το μπλακ αουτ στο FIR Αθηνών...

Reuters: Επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν τις...

Τι δήλωσαν ευρωπαίοι και ισραηλινοί αξιωματούχοι - Οι Ηνωμένες...

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το...

Το πόρισμα για το μπλακ αουτ στο FIR Αθηνών...

Reuters: Επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν τις...

Τι δήλωσαν ευρωπαίοι και ισραηλινοί αξιωματούχοι - Οι Ηνωμένες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έφυγε ο Ψαρογιάννης: Το λαούτο που έγινε η φωνή ολόκληρης της Κρήτης

Ο Γιάννης Ξυλούρης, ο θρυλικός Ψαρογιάννης και αδελφός του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για παράνομες επιδοτήσεις

Επτά κατηγορούμενοι ομολόγησαν και επέστρεψαν 165.000 ευρώ Η πρώτη ποινική...

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά

Ελέγχθηκαν -552- οχήματα και βεβαιώθηκαν -111- παραβάσεις για...