ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από το κύμα καύσωνα

Ημερομηνία:

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα ιδιαίτερα στους τόπους δουλειάς, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι εξάντλησης και σε όλες τις συνθήκες, που σε συνδυασμό με τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης για 10 και 13 ώρες εργασίας, δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι η ανεπαρκής εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας επιτρέπει την εργασία ακόμη και σε τεχνικά και οικοδομικά έργα σε θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς, ενώ περιορίζεται σε “συστάσεις – ευχολόγια” προς την εργοδοσία, χωρίς καν τη δυνατότητα ελέγχου των όποιων μέτρων από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας, καθιστά επιτακτική ανάγκη τη λήψη των μέτρων προστασίας που διεκδικούν δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες από όλους τους κλάδους.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και απαιτεί μ’ ευθύνη του ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και της εργοδοσίας να γίνουν πράξη τα αιτήματα των σωματείων, όπως η διακοπή εργασιών σε εξωτερικούς και θερμικά επιβαρυμένους χώρους, χωρίς απώλεια αποδοχών, διαλείμματα, κατάλληλα κλιματιζόμενους χώρους ανάπαυσης, παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας κ.ά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποχώρηση Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού...

Την απόφασή του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα...

Το αποτύπωμα και η παρακαταθήκη της Φώφης...

Φώφη Γεννηματά: Σημασία έχει να θυμόμαστε πώς έζησε Σημασία έχει...

Αποχώρηση Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού...

Την απόφασή του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα...

Το αποτύπωμα και η παρακαταθήκη της Φώφης...

Φώφη Γεννηματά: Σημασία έχει να θυμόμαστε πώς έζησε Σημασία έχει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...