ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Ημερομηνία:

Το πολύνεκρο ναυάγιο εκατοντάδων ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου ήταν ένα έγκλημα με θύματα και ενόχους. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και παρά την αποκάλυψη συγκλονιστικών στοιχείων, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμα δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας ούτε έχουν φροντίσει για την τιμωρία των υπαιτίων. Οφείλουν, έστω και τώρα, να το πράξουν! Γιατί δεν υπήρξε σχέδιο διάσωσης, με δεδομένη την επέλευση του κινδύνου; Γιατί δεν διατέθηκαν όλα τα κατάλληλα και επαρκή μέσα; Γιατί επιχειρήθηκε επικίνδυνη ρυμούλκηση του μοιραίου αλιευτικού με σκοινί, που προκάλεσε τον κλυδωνισμό του;

Η προσπάθεια να μετατραπούν ορισμένοι από τους διασωθέντες του ναυαγίου, που συνελήφθησαν, σε «αποδιοπομπαίους τράγους» της τραγωδίας ήταν προκλητική και έπεσε στο κενό. Η κράτησή τους για μέρες μετά από την αθώωσή τους από το αρμόδιο δικαστήριο, με την επίκληση του αδικήματος για παράνομη είσοδο στην χώρα, ήταν απαράδεκτη και απάνθρωπη.
Πίσω από το έγκλημα αυτό, όπως και πίσω από όλα τα αμέτρητα ναυάγια ξεριζωμένων, που συνεχίζονται αμείωτα μέχρι τούτη την ώρα, με χιλιάδες νεκρούς, είναι η άγρια πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης από ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις. Η πολιτική αυτή είναι που τρέφει τα κυκλώματα των διακινητών. Αποτελεί, άλλωστε, τη συνέχεια του πρωταγωνιστικού ρόλου που παίζει η ΕΕ στους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Σήμερα, η πολιτική αυτή έχει λάβει νέες επικίνδυνες διαστάσεις με το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που ενταφιάζει οριστικά τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.

Τα σαλπίσματα των νέων πολεμικών ανακοινωθέντων και η ομοθυμία όλων των αστικών κυβερνήσεων στην ΕΕ, σοσιαλδημοκρατικών, νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών, στην βάρβαρη πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Η πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η αλληλεγγύη για την προστασία των ξεριζωμένων, αποτελεί πρώτιστο καθήκον και υπόσχεση, που έδωσε ο ελληνικός λαός με τις μαζικές διαδηλώσεις του από την πρώτη στιγμή. Για να δικαιωθούν οι αδικοχαμένοι νεκροί της Πύλου και της κάθε “Πύλου”. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος για την πραγματική ευημερία και την ειρήνη των λαών. Σ’ αυτόν τον δρόμο βαδίζει το ΚΚΕ, όπως έκανε πάντα.
Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από 1η Σεπτεμβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση...

Η νέα υποχρέωση αφορά όλους τους συμβεβλημένους με τον...

Εστίαση: Πτώση του τζίρου για δεύτερο συνεχόμενο...

Η ακρίβεια περιορίζει τις εξόδους για φαγητό – Στα...

Από 1η Σεπτεμβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση...

Η νέα υποχρέωση αφορά όλους τους συμβεβλημένους με τον...

Εστίαση: Πτώση του τζίρου για δεύτερο συνεχόμενο...

Η ακρίβεια περιορίζει τις εξόδους για φαγητό – Στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 15 Αυγούστου – Τα ονόματα που γιορτάζουν

Σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου Στις...

15 Αυγούστου τιμούμε την Κοίμηση και μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και μητέρας πάντων ημών.

Η μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή είναι η του 15αύγουστου. Τιμάται...

Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για τον Δεκαπενταύγουστο

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,...

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες υγεία και αγάπη Η...