ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ημερομηνία:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας βρίσκει φέτος τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, τις οικογένειες των χρηστών και των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που με το πρόσχημα της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» και της «αποασυλοποίησης» βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, σπρώχνοντας τον λαό στον ιδιωτικό τομέα και στις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ).

Η πολιτική αυτή δεν στοχεύει ούτε στην ανάπτυξη της πρόληψης, ούτε στη θεραπεία, ούτε στην κοινωνική επανένταξη.

Εκπορεύεται αποκλειστικά από την πολιτική «κόστος – όφελος» και είναι κομμάτι της “ψυχιατρικής μεταρρύθμισης” και της πολιτικής της ΕΕ για τα ναρκωτικά, την οποία έχουν πιστά υπηρετήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη χώρα μας, βάζοντας η κάθε μία το λιθαράκι της στην υποστελέχωση και την υποχρηµατοδότηση των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας, των Κέντρων Πρόληψης και των Θεραπευτικών Προγραμμάτων.

Για αυτό και ο νόμος που ψήφισε δεν βρήκε κανένα σύμμαχο από την επιστημονική κοινότητα, παρά μόνο από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε για να βγάλει παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του χώρου.

Τη στιγμή που η κατάσταση στις ψυχιατρικές κλινικές γίνεται όλο και πιο επισφαλής για τους ασθενείς και το προσωπικό, οι ασυλικές συνθήκες εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην κοινότητα, αλλά και σε επανενταξιακό επίπεδο γιγαντώνονται, τη στιγμή που οξύνονται τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα και αυξάνονται οι ανάγκες για ψυχολογική υποστήριξη και πρόληψη – απεξάρτηση αυτός ο νόμος ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί τους όρους ζωής που αποτελούν έδαφος εμφάνισης ψυχικών προβλημάτων, αλλά και του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, της φτώχειας, της εντατικοποίησης της εργασίας, των ταξικών φραγμών από την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε συμπόρευση και αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και προγράμματα απεξάρτησης, πλήρως στελεχωμένα, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με υπηρεσίες δωρεάν και με κύριο προσανατολισμό την πρόληψη, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης. Γιατί η ζωή και η ψυχή μας δεν είναι πεδίο κερδοφορίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...

Προειδοποίηση Λούκας Κατσέλη μέσω MEGA News 104,6:...

Δριμεία κριτική από την πρώην υπουργό για τα ζητήματα...

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...

Προειδοποίηση Λούκας Κατσέλη μέσω MEGA News 104,6:...

Δριμεία κριτική από την πρώην υπουργό για τα ζητήματα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Εντοπίστηκαν να αναζητούν λαγούς με προβολέα – Πρόστιμο 1.000 ευρώ και αυτόφωρο

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρέθηκαν δύο άτομα στην...

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,...

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου “εντόπισε” η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...