ΚΚΕ:Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης για την άμιλλα στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2022

Η ΕΠ Κρήτης χαιρετίζει τα κομματικά και κνίτικα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ σε όλη την Κρήτη για την αποφασιστικότητα και το πείσμα με τα οποία έχουν ριχτεί στην μάχη για τη δίμηνη (Νοέμβρης – Δεκέμβρης) Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Χαιρετίζει και όλους εκείνους που έχουν στηρίξει το ΚΚΕ υλικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και φέτος.
Η ΚΟ Κρήτης έχει παράδοση τα τελευταία χρόνια να τερματίζει στις πρώτες θέσεις της άμιλλας που προκηρύσσει η ΚΕ, το ίδιο φιλοδοξεί και φέτος και ο στόχος για υπερκάλυψη του πλάνο της είναι μονόδρομος. Ήδη η ΚΟ έχει φτάσει στο 67,17% του πλάνου της.
Ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσωπική συνεισφορά των ίδιων των μελών, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ στην επίτευξη των στόχων της, με τις συνδρομές και τα «κόκκινα μεροκάματα» που και φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ήδη μετράμε αύξηση 20% στο ποσό από «κόκκινα μεροκάματα» σε σχέση με πέρυσι, από το πρώτο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης. Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς στο Κόμμα, όπως σε προηγούμενες, έτσι και σε αυτή την Οικονομική Εξόρμηση, η ΚΟ Κρήτης εξέδωσε αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους και φίλους που πρόσφεραν και θα προσφέρουν το κόκκινο μεροκάματό τους, αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού ΕΛΑΣ (1942-2022).
Ταυτόχρονα οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Κρήτης θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης μέχρι την τελευταία μέρα, επιδιώκοντας να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους για το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ ώστε να το ενισχύσουν αποφασιστικά και η συμπόρευση τους να εκφραστεί και με οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, δίνοντάς του ταυτόχρονα περισσότερη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων.
Όπως και κάθε χρόνο η ΕΠ Κρήτης για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ της ανακοινώνει και τα βραβεία για αυτούς που θα αναδειχθούν στην πρώτη θέση. Έτσι, στην πρώτη Τομεακή Επιτροπή θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα, ετήσια συνδρομή στις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής και τεχνικός εξοπλισμός, στην πρώτη ΚΟΒ αναμνηστική πλακέτα και ετήσια συνδρομή στην Κομμουνιστική Επιθεώρηση για τα 3 πρωτοπόρα κομματικά της μέλη και ένα βιβλίο των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής για όλα τα κομματικά της μέλη ενώ για τον πρωτοπόρο σύντροφο ταξίδι σε επιλεγμένη εκδήλωση της ΚΕ μέσα στο χρόνο και ετήσια συνδρομή στο Ριζοσπάστη. Για τον πρωτοπόρο οπαδό-φίλο που έδωσε τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης θα δοθεί μία ετήσια συνδρομή στις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.
Επιπλέον, η ΚΟ Κρήτης πήρε και θα πάρει διάφορες πρωτοβουλίες στα πλαίσια και συνολικά της πολιτικής της παρέμβασης με κορύφωση τις εκδηλώσεις-συναυλίες σε Ηράκλειο (16/12) και Χανιά (17/12) αφιερωμένες στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Τέλος στα πλαίσια της άμιλλας που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ μεταξύ των ΚΟ, η ΚΟ Κρήτης καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας καθώς υπάρχουν «εκκρεμότητες» παλαιότερων ετών που δεν πρέπει να μένουν «ανοιχτές».