ΚΚΕ:Εκδήλωση των ΚΟΒ Πλατανιά στο Μάλεμε

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25 του Οκτώβρη, η εκδήλωση των ΚΟΒ Πλατανιά, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή μας». Ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Τ.Γ. της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ, στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σημερινές εξελίξεις και έχουν να κάνουν με την περαιτέρω όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την πορεία και το φούντωμα της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, το ξέσπασμα, την εξέλιξη και το βάθος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και του αντικομμουνισμού.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν τα ζητήματα στο κλάδο του Τουρισμού, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, καθώς και τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιοχής του Πλατανιά που έχουν προκύψει ύστερα από τις πλημμύρες και τις καταστροφές του 2019.
Τέλος, τόνισε πως: «Δρούμε ώστε να ενωθούν κάτω από ένα κοινό στόχο όσοι πλήττονται από την σημερινή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Για να βρεθούν απέναντι στον κοινό αντίπαλο σε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργάτες, οι αγρότες, οι ΕΒΕ αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Με σημαίες και συνθήματα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, που σήμερα δεν γίνονται πράξη, γιατί πρέπει να ικανοποιούνται τα συμφέροντα μίας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός μας, όπως του αξίζει.
Ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.
Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να καυχιούνται πως πέτυχαν πολλά για την αφεντιά τους σε βάρος του λαού.
Ένα πράγμα όμως δεν καταφέρανε: Να τσακίσουν τη διάθεση για αντίσταση, τη διάθεση για διεκδίκηση, την προοπτική ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς, με τον λαό αφέντη στην εξουσία και τον πλούτο που παράγει.
Αυτό είναι που αύριο θα το βρουν μπροστά τους.
Το ΚΚΕ γι’ αυτό παλεύει. Για αυτό και δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι. Όσο και αν τα πράγματα φαίνεται να μένουν στάσιμα, η αλήθεια αποτυπώνεται στο σύνθημα μας: Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός!»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον Νικόλαο Σπυριδάκη...

Δήμος Πλατανιά:«Ανακοίνωση παραλαβής πορισμάτων εκτίμησης ζημιών ΕΛΓΑ...

Γίνεται γνωστό ότι παρελήφθησαν τα πορίσματα εκτίμησης του ΕΛΓΑ,...

Χανιά:Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον Νικόλαο Σπυριδάκη...

Δήμος Πλατανιά:«Ανακοίνωση παραλαβής πορισμάτων εκτίμησης ζημιών ΕΛΓΑ...

Γίνεται γνωστό ότι παρελήφθησαν τα πορίσματα εκτίμησης του ΕΛΓΑ,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα 49χρονη – Της επιτέθηκε ο αδερφός της

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Χαλάνδρι, όπου μια...

Δυστύχημα Ρουμανία: Επίσημη τοποθέτηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε επίσημα σχετικά με το τραγικό...

Δήμος Μαλεβιζίου:Έρχεται η «Ψηφιακή Ενδυνάμωση Ηλικιωμένων»

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συγκαταλέγεται στους Δήμους που εξασφάλισαν την...

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Καραϊσκάκη από τη ΔΕΥΑΗ

Εργασίες 28-29/1 στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Στην τοποθέτηση κεντρικού...