ΚΚΕ:Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία:

Περίσσεψαν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού πάνω από τα ερείπια των κτηρίων που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός που έπληξε κύρια τους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.
Ο πρωθυπουργός ακολούθησε την πεπατημένη του σεισμού στην Ελασσόνα αλλά των πρόσφατων πυρκαγιών στην Εύβοια, μοιράζοντας ευχολόγια, ψίχουλα για βοήθεια και κοντέινερ στα σχολεία, ισχυριζόμενος πως «ήρθαμε να βοηθήσουμε, όλα θα τα ξαναφτιάξουμε». Να θυμίσουμε όμως πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακόμα περιμένουν τόσο τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις που δήθεν θα καταβάλλονταν άμεσα όσο και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών, περιουσιών και υποδομών.

Επιπλέον, το 1 εκατομμύριο που προανήγγειλε σήμερα για τις άμεσες ανάγκες των 2 δήμων δεν αρκούν ούτε για τις άμεσες ανάγκες των τουλάχιστον 2.500 σεισμόπληκτων, ούτε και για τις έκτακτες ανάγκες των ίδιων των δήμων. Αντίστοιχα τα ποσά που θα δοθούν μακροπρόθεσμα είναι για τους περισσότερους σεισμόπληκτους ελάχιστα σε σχέση με ότι έχασαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 14% των κτηρίων που έχουν ελεγχθεί ως τώρα είναι κατοικήσιμα.

Κουβέντα δεν περίσσεψε να πει ο πρωθυπουργός για την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης, ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης εδώ και 4 μήνες μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν.

Φυσικά δεν αναφέρθηκε καν στη χρόνια έλλειψη αντισεισμικού σχεδιασμού και πρόληψης την ίδια στιγμή που τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνουν πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικές δαπάνες. Σε αυτά προστίθενται και οι φρεγάτες στα πλαίσια της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας που υπογράφηκε σήμερα. Αντίστοιχα, τα 70 δις του ταμείου ανάκαμψης επενδύονται για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Τώρα επείγει η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός, αλλά κι από τους κινδύνους που δημιουργούν οι ισχυροί μετασεισμοί, που είναι σε εξέλιξη στο νομό Ηρακλείου. Άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της στέγασης, της σίτισης, της ένδυσης όσων έχουν ανάγκη. Η όποια μετεγκατάσταση σεισμοπλήκτων να είναι λίγων ημερών και όχι διαρκείας. Να γίνει άμεσα ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο: Εκτός ΜΕΘ ο 5χρονος που τραυματίστηκε...

Ο 5χρονος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διασωληνώθηκε αμέσως. Χαραμάδα...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο: Εκτός ΜΕΘ ο 5χρονος που τραυματίστηκε...

Ο 5χρονος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διασωληνώθηκε αμέσως. Χαραμάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα με ψεύτικους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζει: ένα σύγχρονο γήπεδο»

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...