ΚΚΕ:Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία:

Περίσσεψαν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού πάνω από τα ερείπια των κτηρίων που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός που έπληξε κύρια τους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.
Ο πρωθυπουργός ακολούθησε την πεπατημένη του σεισμού στην Ελασσόνα αλλά των πρόσφατων πυρκαγιών στην Εύβοια, μοιράζοντας ευχολόγια, ψίχουλα για βοήθεια και κοντέινερ στα σχολεία, ισχυριζόμενος πως «ήρθαμε να βοηθήσουμε, όλα θα τα ξαναφτιάξουμε». Να θυμίσουμε όμως πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακόμα περιμένουν τόσο τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις που δήθεν θα καταβάλλονταν άμεσα όσο και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών, περιουσιών και υποδομών.

Επιπλέον, το 1 εκατομμύριο που προανήγγειλε σήμερα για τις άμεσες ανάγκες των 2 δήμων δεν αρκούν ούτε για τις άμεσες ανάγκες των τουλάχιστον 2.500 σεισμόπληκτων, ούτε και για τις έκτακτες ανάγκες των ίδιων των δήμων. Αντίστοιχα τα ποσά που θα δοθούν μακροπρόθεσμα είναι για τους περισσότερους σεισμόπληκτους ελάχιστα σε σχέση με ότι έχασαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 14% των κτηρίων που έχουν ελεγχθεί ως τώρα είναι κατοικήσιμα.

Κουβέντα δεν περίσσεψε να πει ο πρωθυπουργός για την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης, ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης εδώ και 4 μήνες μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν.

Φυσικά δεν αναφέρθηκε καν στη χρόνια έλλειψη αντισεισμικού σχεδιασμού και πρόληψης την ίδια στιγμή που τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνουν πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικές δαπάνες. Σε αυτά προστίθενται και οι φρεγάτες στα πλαίσια της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας που υπογράφηκε σήμερα. Αντίστοιχα, τα 70 δις του ταμείου ανάκαμψης επενδύονται για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Τώρα επείγει η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός, αλλά κι από τους κινδύνους που δημιουργούν οι ισχυροί μετασεισμοί, που είναι σε εξέλιξη στο νομό Ηρακλείου. Άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της στέγασης, της σίτισης, της ένδυσης όσων έχουν ανάγκη. Η όποια μετεγκατάσταση σεισμοπλήκτων να είναι λίγων ημερών και όχι διαρκείας. Να γίνει άμεσα ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο...

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Ημερήσιας...

Έτοιμος για τη “μαγεία” των Χριστουγέννων ο...

Πλήθος εκδηλώσεων για την πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου Ο...

Ηράκλειο:Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο...

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Ημερήσιας...

Έτοιμος για τη “μαγεία” των Χριστουγέννων ο...

Πλήθος εκδηλώσεων για την πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου Ο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

OEE: Εκπαιδευτικό επίδομα 1.900 ευρώ σε άνεργους οικονομολόγους

Για συμμετοχή σε Δράση Κατάρτισης και Πιστοποίησης. Για δεύτερη φορά,...

Κάστανα: Θρεπτικός θησαυρός με σημαντικά οφέλη για την υγεία

Τα κάστανα αποτελούν έναν από τους πιο θρεπτικούς καρπούς...

Έκλεισε το ραντεβού των κτηνοτρόφων της Κρήτης με Χατζηδάκη λίγο πριν το παγκρήτιο συλλαλητήριο

Επταμελής αντιπροσωπεία της παγκρήτια συντονιστικής με τη συμμετοχή δημάρχων...

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία: Τι προβλέπεται για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές...