ΚΚΕ:Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία:

Περίσσεψαν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού πάνω από τα ερείπια των κτηρίων που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός που έπληξε κύρια τους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.
Ο πρωθυπουργός ακολούθησε την πεπατημένη του σεισμού στην Ελασσόνα αλλά των πρόσφατων πυρκαγιών στην Εύβοια, μοιράζοντας ευχολόγια, ψίχουλα για βοήθεια και κοντέινερ στα σχολεία, ισχυριζόμενος πως «ήρθαμε να βοηθήσουμε, όλα θα τα ξαναφτιάξουμε». Να θυμίσουμε όμως πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακόμα περιμένουν τόσο τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις που δήθεν θα καταβάλλονταν άμεσα όσο και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών, περιουσιών και υποδομών.

Επιπλέον, το 1 εκατομμύριο που προανήγγειλε σήμερα για τις άμεσες ανάγκες των 2 δήμων δεν αρκούν ούτε για τις άμεσες ανάγκες των τουλάχιστον 2.500 σεισμόπληκτων, ούτε και για τις έκτακτες ανάγκες των ίδιων των δήμων. Αντίστοιχα τα ποσά που θα δοθούν μακροπρόθεσμα είναι για τους περισσότερους σεισμόπληκτους ελάχιστα σε σχέση με ότι έχασαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 14% των κτηρίων που έχουν ελεγχθεί ως τώρα είναι κατοικήσιμα.

Κουβέντα δεν περίσσεψε να πει ο πρωθυπουργός για την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης, ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης εδώ και 4 μήνες μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν.

Φυσικά δεν αναφέρθηκε καν στη χρόνια έλλειψη αντισεισμικού σχεδιασμού και πρόληψης την ίδια στιγμή που τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνουν πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικές δαπάνες. Σε αυτά προστίθενται και οι φρεγάτες στα πλαίσια της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας που υπογράφηκε σήμερα. Αντίστοιχα, τα 70 δις του ταμείου ανάκαμψης επενδύονται για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Τώρα επείγει η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός, αλλά κι από τους κινδύνους που δημιουργούν οι ισχυροί μετασεισμοί, που είναι σε εξέλιξη στο νομό Ηρακλείου. Άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της στέγασης, της σίτισης, της ένδυσης όσων έχουν ανάγκη. Η όποια μετεγκατάσταση σεισμοπλήκτων να είναι λίγων ημερών και όχι διαρκείας. Να γίνει άμεσα ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Γαστρονομικό Εργαστήριο Σαρακοστής στο ΚΑΠΗ...

Με μυρωδιές και μικρασιάτικες γεύσεις, «πλημμύρισε» το ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου,...

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Γαστρονομικό Εργαστήριο Σαρακοστής στο ΚΑΠΗ...

Με μυρωδιές και μικρασιάτικες γεύσεις, «πλημμύρισε» το ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου,...

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ: Οι προθεσμίες πληρωμής, ποιοι θα δουν μείωση

Συνολικά εκδόθηκαν 7.155.186 πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, ενώ από...

Σταθερά ψηλά η Κρήτη στον τουρισμό – 88% ικανοποίηση επισκεπτών στα ξενοδοχεία

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η ικανοποίηση των επισκεπτών στα...

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...