ΚΚΕ:Για την παρουσία του Υπουργού Κ.Χατζηδάκη στο Ηράκλειο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι εξαγγελίες Χατζηδάκη από την ημέρα καριέρας του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στο Ηράκλειο δεν απευθύνονται στους εργαζόμενους αλλά στις μεγάλες επιχειρήσεις για λογαριασμό των οποίων γίνονται. Έρχονται να προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ των αντεργατικών ανατροπών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής με το νόμο – έκτρωμα που τσακίζει 8ώρο, συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία.
Η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή κάρτα εργασίας, που έρχεται να χρυσώσει το χάπι όλης της αντεργατικής επίθεσης, στην ουσία αποτελεί κενό γράμμα μπροστά στην πολύμορφη ασυλία που απολαμβάνει η μεγάλη εργοδοσία στους χώρους δουλειάς και στην απουσία ελεγκτικών μηχανισμών με την αποψίλωση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Όσο δύσκολα περνάει αυτή η κοροϊδία, άλλο τόσο πρέπει να συναντήσει την αγωνιστική απάντηση, τη διεκδίκηση για ξήλωμα του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου στην πράξη, μέσα από την πάλη για κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, την πάλη για ΣΣΕ, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.