ΚΚΕ:Για την υποστελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ημερομηνία:

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία, αλλά και σταθερή θεραπευτική σχέση.
Σε μία περίοδο κατά την οποία αυξάνονται τα περιστατικά βίας στα σχολεία και στην οικογένεια και παρατηρείται αύξηση έως και 78% των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο, το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του μετά την παραίτηση της διευθύντριάς του, και αφού πλέον λειτουργεί μόνο με μία παιδοψυχίατρο, η οποία είναι ιδιώτης με σύμβαση με ημερομηνία λήξης. Το αποτέλεσμα είναι να αδυνατούν να εξυπηρετηθούν δεκάδες οικογένειες με χρόνια ή νέα προβλήματα, δεκάδες θεραπείες δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν – πρόβλημα που γιγαντώνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Με αυτή την εξέλιξη, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε., λόγω έλλειψης παιδοψυχιάτρων, να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και δεκάδες οικογένειες να μείνουν στον αέρα ή να αναγκαστούν να απευθυνθούν σε ιδιώτες, σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει το ήδη χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά αποτέλεσμα της χρόνιας υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν την ψυχική υγεία σαν «κόστος» και ως «μη επιλέξιμη» δαπάνη. Άλλωστε η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας αφήνει χώρο στον ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοφορήσει στον πόνο και τη δυστυχία του λαού.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε άμεσα να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας.

Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες πέντε ημέρες

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια ενώ το δικό του γινόταν στάχτη [βίντεο]

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...