ΚΚΕ:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Κρήτη του Γιώργου Στεφανάκη

υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία στην Κρήτη του Γιώργου Στεφανάκη, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ και προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής.
Στα πλαίσια της περιοδεία του πραγματοποίησε συναντήσεις με σωματεία του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζομένους και τη συμβολή του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των σωματείων.
Πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο συναντήθηκε με εκπροσώπους από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού, το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας. Στα Χανιά στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων στην EFOOD και Σωματείο Διανομέων «Ιωσήφ Σαριδάκης».
Πραγματοποιήθηκαν επίσης συσκέψεις με εργαζομένους στο Ηράκλειο, το Σάββατο 4 Μάρτη στο καφέ “Μανιβέλα”, στο Ρέθυμνο την Κυριακή 5 Μάρτη στο καφέ “Χαβεσιλίκη” και στα Χανιά την Κυριακή 5 Μάρτη στο ΤΕΕ Χανίων (τμήμα δυτικής Κρήτης) με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«…θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη θλίψη και οργή, απέναντι στο τραγικό έγκλημα, στη μεγάλη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς νέους φοιτητές, μικρά παιδιά και εργαζόμενους στα δύο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη. Όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος μας, δεν είναι ώρα για να σωπαίνουμε, αλλά η ώρα του αγώνα, ώστε να μην είναι άλλο ένα έγκλημα που θα μείνει ατιμώρητο, άλλο ένα έγκλημα που θα ξεχαστεί. Το χρωστάμε σε όλα τα θύματα, των εκατοντάδων εργοδοτικών και κρατικών εγκλημάτων. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και σε μας. Για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό το λόγο στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα, με την ελπιδοφόρα συμμετοχή της νεολαίας που απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.
Μιλάμε για εκατοντάδες εγκλήματα που γίνονται στο βωμό των κερδών, γιατί και εδώ στη Κρήτη μπορούμε να σκεφτούμε, πόσο τραγικό και ταυτόχρονα εγκληματικό είναι να έχει φτάσει σε σημείο ο τόπος μας να μετράει σχεδόν κάθε μήνα και ένα νεκρό από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Σε ένα οδικό δίκτυο που δεν φτιάχνεται διότι αποτελεί κόστος για το κράτος και τους κατασκευαστικούς ομίλους, παρά τη μεγάλη φοροληστεία που συνεχώς αυξάνεται για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αντίστοιχη λύση των σιδηρόδρομων , η οποία οδήγησε σε αυτή τη τραγωδία, ετοιμάζονται να δώσουν και στον ΒΟΑΚ. Πρόσφατο και αξέχαστο είναι το παράδειγμα , ή καλύτερα το ρεζιλίκι που ζήσαμε στην Αθήνα με την Αττική οδό.»

Σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι είπε:
«Καταρχάς δεν υπάρχει εργαζόμενος σήμερα και ιδιαίτερα νέος εργαζόμενος, που να μη ζει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων ιδιαίτερα τη τελευταία 20ετία. Αυτό βέβαια πολύ πιο εύκολα μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, που ενώ η ανάπτυξη στο τουρισμό ήταν ραγδαία με υπέρογκα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ίδιοι δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν με όλο και χειρότερους όρους . Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία σήμερα βρίσκονται στο επίπεδο που ήταν πριν 11 χρόνια και δουλεύουν ασταμάτητα στη σεζόν με εξαντλητική δουλειά, και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πάνω από 60 χιλιάδες έριξαν μαύρη πέτρα, άλλαξαν κλάδο και δε ξαναγυρνάνε, ούτε με σφαίρες. Ενώ ταυτόχρονα τα κέρδη των επιχειρήσεων έχουν διπλασιαστεί φτάνοντας κοντά τα 20 δις, οι νέες επενδύσεις συνεχίζονται και τα κέρδη των εταιρειών προβλέπεται να έχουν και φέτος ανοδική πορεία. Την ίδια περίοδο ψηφίστηκαν νόμοι που κατήργησαν δικαιώματα στο τουρισμό όπως για πχ το ταμείο ανεργίας στους εποχικούς, το εφάπαξ στην 20ετια, τα βαρέα και ανθυγιεινά, η αποζημίωση εποχικών με υπολογισμό μόνο την θερινή περίοδο κ.α»

Και κατέληξε:
«Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: ή θα βγουν δυνατά τα αστικά κόμματα και αυτοί που μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια για να θησαυρίζουν που κυβέρνησαν και μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το χάλι ή αν θα είναι δυνατός ο λαός και το ΚΚΕ για να κάνει τη ζωή δύσκολη στους όποιους κυβερνώντες και ευκολότερη τη ζωή του λαού!
Παλέψτε, λοιπόν, με το ΚΚΕ! Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας!
Για να είμαστε αύριο όλοι εμείς, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο δυνατοί! Για να δυναμώσει η προοπτική των μεγάλων ανατροπών που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.