ΚΚΕ:Με επιτυχία η πολιτική Εκδήλωση στο Ξενιάκο στην Βιάννο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πολιτική εκδήλωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στο χωριό Ξενιάκο στην Βιάννο με θέμα : «Η αγροτιά στον αγώνα ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και οι θέσεις του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Μαρία Κυπραίου, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βιάννου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μωυσάκης και Κ. Βασιλάκης.

Κατά την ομιλία του ο Μ. Συντυχάκης είπε μεταξύ άλλων :
«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Αυτός είναι η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια, η ενίσχυση των μεγάλων ομίλων του αγροτοδιατροφικού τομέα, των εμποροβιομηχάνων και των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Όλο και περισσότεροι αγρότες, πιο πλατιές λαϊκές δυνάμεις, κατανοούν την κοινή ρίζα των προβλημάτων της αγροτιάς που δεν είναι άλλη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, που ψήφισαν όλα τα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2020, εκτός του ΚΚΕ που προειδοποιούσε για τα δεινά που έρχονταν. Είναι τα κόμματα που έλεγαν ότι τάχα η ΕΕ των 27 αγορών και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου θα διασφάλιζε το εισόδημα και την ευημερία για τους φτωχούς αγρότες και για τον λαό.

Αποτελέσματα και της ΚΑΠ, της πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων, είναι το τσουνάμι της ακρίβειας στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στα είδη πρώτης ανάγκης, το υψηλό κόστος παραγωγής, η φοροληστεία, τα χαράτσια και οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και στον ΕΦΚΑ, ο τσουχτερός ΕΝΦΙΑ για σπίτια, στάβλους, χωράφια, αποθήκες που ισοπεδώνουν τους βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες και μελισσοκόμους. Η κακή ποιότητα της ζωής στην ύπαιθρο που δεν υπάρχει στοιχειώδης Υγεία, Παιδεία, πολιτιστική δραστηριότητα, για να μείνει ο νέος στον τόπο του.

Όσον αφορά τις άλλες δυνάμεις, αν στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο Ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται σήμερα στη «Νέα Αριστερά») ψήφισε ακριβώς το ίδιο με τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ στο 94,7% των ψηφοφοριών! Όλοι τους ψηφίζουν ευλαβικά στην ελληνική Βουλή όσα νομοσχέδια και άρθρα αναφέρονται σε ευρωπαϊκές Οδηγίες, που είναι ασφαλώς ο πυρήνας των επιλογών των μεγάλων ομίλων.
Οι αγρότες από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο με τον αγώνα τους γκρέμισαν το αφήγημα που έστησε η κυβέρνηση, ότι τάχα πέτυχε την ίδια χρηματοδότηση από τη νέα ΚΑΠ, ενώ στις άλλες χώρες υπήρξε μείωση, ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη και άλλα παραμύθια. Αχρηστεύτηκε και η τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού που έβαλε σε λειτουργία η κυβέρνηση, καθώς οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι κινητοποιήσεις τους είχαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του λαού, αφού ο αγώνας τους για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό! Αυτός ο αγώνας στρίμωξε την κυβέρνηση, την ανάγκασε να υποχωρήσει από την αρχική προσπάθεια συκοφάντησης και καταστολής του αγώνα τους.»

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που «προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Αλλά και στα έργα που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός της Βιάννου όπως εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά, Κ.Υ., σχολεία, επαρχιακούς – αγροτικούς δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς, και τόσα άλλα, τα οποία η ΕΕ τα θεωρεί κόστος.»

Κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους «να δυναμώσουν το ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνηση της ΝΔ και της συναίνεσης που της προσφέρουν τα κόμματα του συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι.
Όλοι αυτοί υποστηρίζουν το Ισραήλ – το κράτος κατακτητή που οδηγεί στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, βάζουν φωτιά στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο της γενικότερης ανάφλεξης, ενώ πρωτοστατούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες για του λαούς στην περιοχή στηρίζοντας την αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι με 78 δις ευρώ από τον μόχθο και την φορολογία των λαών για οπλισμό.»

Τέλος κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να δώσουν μαζί με το ΚΚΕ την μάχη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόμους της διεκδίκησης!

Τα σχόλια είναι κλειστά.