ΚΚΕ : Μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊό για τους χιλιάδες πρόσφυγες των νησιών

Ημερομηνία:

Ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη και καθυστερημένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν την προστασία από την επιδημία του “νέου κορονοϊού” των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα hot spot των νησιών του Αιγαίου, στην πράξη υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, τον τεράστιο συγχρωτισμό που επικρατεί και την έλλειψη μέτρων υγιεινής.
Τώρα απαιτείται η λήψη ριζικών μέτρων.
Το πρώτο και το πιο ουσιαστικό μέτρο είναι, να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος απεγκλωβισμός αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα απαιτείται, εκτός από τη δημιουργία ιατρείων, εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα hot spot, να ληφθούν και όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Όπως συχνή απολύμανση των χώρων,εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.ά.
Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες, όχι μόνο απέναντι στους χιλιάδες κατατρεγμένους που βρίσκονται τώρα στους καταυλισμούς, αλλά και απέναντι στους κατοίκους των νησιών που γνωρίζουν καλά το πόσο μεγάλες και τραγικές είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν τώρα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λήγει στις 31 Αυγούστου η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα οι...

Smart Cities: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των δημοτών

Σύστημα καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας, παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας σε δημοτικά...

Λασίθι:Σύλληψη δύο ανηλίκων για πρόκληση σωματικών βλαβών

Σύλληψη -2- ανήλικοι αλλοδαποί για πρόκληση σωματικών βλαβών Συνελήφθησαν...

Ρέθυμνο:Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία

Συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί για ληστεία στο Ρέθυμνο Συνελήφθησαν προχθές (22.08.2026)...