ΚΚΕ:Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Οργάνωσης στον επισιτισμό – τουρισμό

Ημερομηνία:

Πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και παρεμβάσεων στον τουρισμό – επισιτισμό πραγματοποιούν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια του ΚΚΕ περιόδευσαν στις τουριστικές περιοχές του νομού καθώς και σε μεγάλα ξενοδοχεία κάποια εκ των οποίων είναι τα Creta Maris, Rinela, Laguna, Apollonia, Neptuno,Nana και άλλα. Τα κλιμάκια ήρθαν σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης.

Από την συζήτηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους επιβεβαιώνεται η εντατικοποίηση σε όλα τα πόστα καθώς το προσωπικό είναι μειωμένο σε σχέση με την όλο και μεγαλύτερη πληρότητα που χαρακτηρίζει την φετινή τουριστική σεζόν. Σε συνδυασμό με τα εξαντλητικά ωράρια που επικρατούν στον κλάδο, με 7ήμερα 12ωρα, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε εξόντωση ήδη από τον μήνα Ιούλιο. Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από κορονοϊό μιας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για αυτούς είναι ανύπαρκτα. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει μέριμνα ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, γεγονός που τους οδηγεί κυριολεκτικά σε εξόντωση.

Η εικόνα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στις ίδιες περιοχές είναι πολύ διαφορετική. Πάρα την αυξημένη πληρότητα στα πεντάστερα ξενοδοχεία τα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα υπολειτουργούν.

Η μεγάλη αντίθεση που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές σχηματίζει μια εικόνα που θέλει από την μία η πληρότητα στα μεγάλα ξενοδοχεία να σπάει κάθε χρόνο νέα ρεκόρ με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτες υπερωρίες και από την άλλη οι μικρές επιχειρήσεις να είναι λιγότερες σε σχέση με το 2019. Αυτή η αντίθεση επιβεβαιώνει περίτρανα πως η ανάπτυξη του κεφαλαίου προϋποθέτει το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Η συλλογική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η κοινή δράση όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση και να υπάρξουν νέες κατακτήσεις προς όφελος του λαού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Άνοιξε χθες η αυλαία του Φεστιβάλ ΖΟΡΜΠΑΣ...

Με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών άνοιξε η αυλαία του...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Ξεκινά το Σάββατο 1 Αυγούστου...

Ανοίγει το Σάββατο 1 Αυγούστου η αυλαία του 3ου...

Ηράκλειο:Άνοιξε χθες η αυλαία του Φεστιβάλ ΖΟΡΜΠΑΣ...

Με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών άνοιξε η αυλαία του...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Ξεκινά το Σάββατο 1 Αυγούστου...

Ανοίγει το Σάββατο 1 Αυγούστου η αυλαία του 3ου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα επισκέψεων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου κατά την περίοδο του Ιερού Δεκαπενταύγουστου 2026

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ...

Ηράκλειο:Άνοιξε χθες η αυλαία του Φεστιβάλ ΖΟΡΜΠΑΣ στη Μυρτιά

Με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών άνοιξε η αυλαία του...

Θρίλερ στα Λευκά Όρη: Ώρες αγωνίας για 68χρονο πεζοπόρο που αγνοείται στο φαράγγι της Ελυγιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές των...