ΚΚΕ:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη κι “απογειώνει” την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή τη φορά μέσω της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη τύπου.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που – πέραν της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς οι κίνδυνοι τέτοιων επιλογών – σχετίζεται άμεσα και με την ίδια την άμυνα της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις, τόσο για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης, όπως για παράδειγμα για το ποιες ελληνικές μονάδες αφορά η αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όσο και για τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΛΑΣ: το μανιφέστο, το όνομα και η...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα. Και...

Νέα αρχή με την «ΕΛΑΣ» για τον...

Παρουσίασε επίσημα τόσο την ονομασία όσο και την ιδρυτική...

ΕΛΑΣ: το μανιφέστο, το όνομα και η...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα. Και...

Νέα αρχή με την «ΕΛΑΣ» για τον...

Παρουσίασε επίσημα τόσο την ονομασία όσο και την ιδρυτική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Πατησίων – Τρεις συλλήψεις μετά από καταδίωξη στον Κηφισό

Ένας από τους δράστες πυροβόλησε στα πόδια ιδιοκτήτη καταστήματος...

Πανελλήνιες: Πώς να μετατρέψεις το άγχος σε σύμμαχο σου

Συμβουλές για ψυχραιμία και στήριξη από την αναπτυξιακή ψυχολόγο...

ΕΛΑΣ: το μανιφέστο, το όνομα και η σημασία του για τον δημοκρατικό χώρο

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα. Και...