ΚΚΕ:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το στεγαστικό

Ημερομηνία:

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει για δεύτερη μέρα την κοροϊδία, κυρίως προς τους νέους ανθρώπους, για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης. Οι σημερινές του δηλώσεις δεν ήταν παρά ένα αναμάσημα γνωστών μέτρων που, εκτός του ότι αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό”, στην πραγματικότητα μετατρέπουν τους νέους σε ομήρους των τραπεζών, ταΐζουν με χρήμα τους μεγαλοεργολάβους και δεν ανακόπτουν, αντίθετα τροφοδοτούν, την άνοδο των ενοικίων που ήδη έχει φτάσει στο 49% από το 2019.

Την ίδια ώρα, οι λαϊκές οικογένειες δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τα έξοδα στέγασης, ενώ για πολλές από αυτές υπάρχει η απειλή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η λύση βρίσκεται σε έναν ολοκληρωμένο στεγαστικό σχεδιασμό, με ευθύνη του κράτους, με στόχο την κάλυψη των εργατικών – λαϊκών αναγκών, με επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τον οποίον διέλυσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, για ένα αποκλειστικά κρατικό κατασκευαστικό πρόγραμμα λαϊκής στέγης, με παράλληλη απαγόρευση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, αναβάθμιση και επέκταση των φοιτητικών εστιών και αξιοποίηση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για δωρεάν στέγαση των φοιτητών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνταγματική Αναθεώρηση: Κανένα άρθρο δεν συγκέντρωσε ”180”...

Διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόταση σχετικά με...

K. Μητσοτάκης: Έξτρα μείωση στο πετρέλαιο κίνησης...

Η καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση από τον πρωθυπουργό στα μέσα...

Συνταγματική Αναθεώρηση: Κανένα άρθρο δεν συγκέντρωσε ”180”...

Διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόταση σχετικά με...

K. Μητσοτάκης: Έξτρα μείωση στο πετρέλαιο κίνησης...

Η καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση από τον πρωθυπουργό στα μέσα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θέμα στο Reuters ο θάνατος των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Άρθρο για τους δύο Έλληνες πυροσβέστες που έπεσαν στο...

Ρέθυμνο: «Η φωτιά ειναι ανεξέλεγκτη – Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα», λέει ο δήμαρχος της περιοχής

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα εναέρια...

Ηράκλειο:Αναβολή συναυλίας «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»

Για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη συναυλία «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»...