ΚΚΕ:Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής για τις ανακοινώσεις του Τσίπρα από το Αρκαλοχώρι

Ημερομηνία:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Πασχίζει να ξεχάσει ο λαός τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοδεία του στις σεισμόπληκτες περιοχές στον Νομό μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στους κατοίκους, θεωρώντας ότι δεν έχουν μνήμη και πείρα από τη δική του θητεία σαν πρωθυπουργού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει και στα θέματα αντισεισμικής θωράκισης, ασφαλούς σχολικής στέγης λερωμένη τη φωλιά της, όπως επιβεβαιώθηκε και το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την «γραφειοκρατία που ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη» σιγοντάρουν την κυβέρνηση για να κρύψουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ψίχουλα για τον λαό κι αυτά με καθυστέρηση και φάστ τρακ διαδικασίες για τους μεγαλοεπενδυτές. Στοχεύουν να κρύψουν την αιτία της μεγάλης καταστροφής που δεν είναι άλλη από την έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης έργων αντισεισμικής προστασίας. Να ξεπλύνουν τις ευθύνες που έχει ο ίδιος, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας όλη η Κρήτη να έχει μείνει χωρίς αντισεισμική θωράκιση.
Ο λαός στο Αρκαλοχώρι και στις άλλες σεισμόπληκτες περιοχές χρειάζεται να οργανώσει τον αγώνα του για άμεσα μέτρα ανακούφισης, πλήρη στο 100% αποζημίωση των καταστροφών, χωρίς αποκλεισμούς και δάνεια. Για ολοκληρωμένο αντισεισμικό σχεδιασμό και για λαϊκή στέγη που να καλύπτει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Να βγάλει συμπεράσματα, να δυναμώσει τον αγώνα και την οργάνωση του για να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Επιμένει η ζέστη στην Κρήτη –...

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία,...

Στο «φουλ» η τουριστική κίνηση στην κορύφωση...

Πάνω από 181.000 επιβάτες σε τρεις ημέρες στο Ηράκλειο Σε...

Καιρός: Επιμένει η ζέστη στην Κρήτη –...

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία,...

Στο «φουλ» η τουριστική κίνηση στην κορύφωση...

Πάνω από 181.000 επιβάτες σε τρεις ημέρες στο Ηράκλειο Σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στην άσφαλτο: 17χρονη νεκρή σε τροχαίο στα Άνω Λιόσια – Τρεις τραυματίες

Aυτοκίνητο με πέντε νέους προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στη...

Εορτολόγιο 25 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον...

Η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2026

Με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο – Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς,...