ΚΚΕ:Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής για τις ανακοινώσεις του Τσίπρα από το Αρκαλοχώρι

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Πασχίζει να ξεχάσει ο λαός τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοδεία του στις σεισμόπληκτες περιοχές στον Νομό μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στους κατοίκους, θεωρώντας ότι δεν έχουν μνήμη και πείρα από τη δική του θητεία σαν πρωθυπουργού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει και στα θέματα αντισεισμικής θωράκισης, ασφαλούς σχολικής στέγης λερωμένη τη φωλιά της, όπως επιβεβαιώθηκε και το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την «γραφειοκρατία που ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη» σιγοντάρουν την κυβέρνηση για να κρύψουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ψίχουλα για τον λαό κι αυτά με καθυστέρηση και φάστ τρακ διαδικασίες για τους μεγαλοεπενδυτές. Στοχεύουν να κρύψουν την αιτία της μεγάλης καταστροφής που δεν είναι άλλη από την έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης έργων αντισεισμικής προστασίας. Να ξεπλύνουν τις ευθύνες που έχει ο ίδιος, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας όλη η Κρήτη να έχει μείνει χωρίς αντισεισμική θωράκιση.
Ο λαός στο Αρκαλοχώρι και στις άλλες σεισμόπληκτες περιοχές χρειάζεται να οργανώσει τον αγώνα του για άμεσα μέτρα ανακούφισης, πλήρη στο 100% αποζημίωση των καταστροφών, χωρίς αποκλεισμούς και δάνεια. Για ολοκληρωμένο αντισεισμικό σχεδιασμό και για λαϊκή στέγη που να καλύπτει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Να βγάλει συμπεράσματα, να δυναμώσει τον αγώνα και την οργάνωση του για να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.